Rybacie koláčiky
Zubáčom plnené štrúdľové batôžky (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút na 185 °C |
Postup- Olivy nasekáme na drobné kúsky. Štrúdľové
cesto odkrojíme do tvaru obdĺžnika a do stredu
dáme baby špenát.
- Filety zo zubáča okoreníme, dáme na špenát,
pridáme tymian, olivy, citrónovú šťavu a nastrú-
hanú gorgonzolu.
- Kraje cesta potrieme žĺtkom
a preložíme ich zo všetkých strán do stredu.
Na záver potrieme zvyšným žĺtkom celé cesto.
- Pečieme pri 185 °C po dobu 15 minút. Podá-
vame so šalátom z rukoly, čakanky a ľadového
šalátu. Na ochutenie použijeme biely sezam,
balzamikový ocot, cukor a citrónovú šťavu.
|