Zubáč Valentín fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 11. februára 2016

Naša vychutnávka na Valentína. Mal som malo zubáča, boli to len také pláty, štyri kusy, preto som doplnil objem. Poviem vám, veru to bolo Zobraziť celý popisNaša vychutnávka na Valentína. Mal som malo zubáča, boli to len také pláty, štyri kusy, preto som doplnil objem. Poviem vám, veru to bolo dobré. Ten fenikel som robil prvý krát, no zvládol som to.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 180°c °C

Suroviny

400 g
200 g
8 - 10 ks
200 g
1 ks
1 ks
2 - 3 strúčiky
150 g
50 g
1 PL
1 ČL
0,2 l




Postup

  1. 1

    Pripravil som si suroviny. Sú tu skoro všetky. Dubáky som mal v mrázaku nakrájané na kúsky od leta. Tie som vytiahol skoro ráno nech rozmrazia.

    Zubáč Valentín (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rybu som osolil. Posýpal mletou rascou a mletým bielym korením. Napokon som pokapal citrónom.

    Zubáč Valentín (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dnu som dal kocku tvrdého syra a kúsok masla.

    Zubáč Valentín (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som ich zroloval a zopol špáradlom. Ryba bola pripravená.

    Zubáč Valentín (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Fenikel som umyl odstránil tri vrchné šupy. Tie sú veľmi tvrdé. Do stredu som vydlabal jamku, do ktorej som dal kúsok masla, syra a kúsky dubáka. Nakoniec som osolil. Ten bol tiež pripravený. Fenikel som dal do hrnca na na sitko a na paru na 15 minút. Nech je mäkší.

    Zubáč Valentín (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom som rybu a fenikel dal do pekáča, ktorý som potrel olejom. Pridal som tam kocku masla a asi deci vývaru. Zavrel som to a dal do rúry na 180°C. Po 20 minútach som to odkryl a nechal dopiecť na 10 minút a pridal na 200°C.

    Zubáč Valentín (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Za ten čas čo sa ryba piekla som si urobil dubákovú omáčku a paradajky. Na jednu panvicu som dal trochu oleja masla a cukru. Na to som dal strapec paradajok aj so stonkou opiecť, ktorý som osolil. Opiekol som ich z oboch strán tak po 5 minút. Na druhu panvicu som dal nakrájanú cibuľu na drobno na olej podusiť do sklovitá. Do cibule dal dubáky a trochu vývaru s bielym korením, drvenou rascou a soľou. Tie som dusil až sa voda vyparila.

    Zubáč Valentín (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom som tam pridal kocku masla . Nechal maslo rozpustiť.

    Zubáč Valentín (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Napokon prilial asi deci a pol smotanu rozmiešanú so zemiakovým škrobom. Nechal povariť, ak je to moc husté prilejeme trochu vývaru. Omáčka musí mať skôr tekutý charakter a nie ako puding.

    Zubáč Valentín (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Za ten čas sa mi v rúre upiekol Zubáč a fenikel. Podával som ešte k tomu zemiakovú kašu tu som si urobil ako prvú. Môžem servírovať. Na tanier som dal zemiakovú kašu, štvrťku opečeného feniklu, roľku zubáča a dve tri opečené paradajky. Napokon som to prelial dubákovou omáčkou. Nejaké dobré vínko k tomu a môžete hladiť chuťové kanáliky. Nám to chutilo veľmi. Tak želám aj Vám pekného Valentína a dobrú chuť.

    Zubáč Valentín (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

begonia2
Aj ja chcem zubáča s tou dubákovou omáčkou. Takéto mi veľmi chuti.
sracz
Ahoj, @patroveckypitrs kamarát. Veľmi pôsobivý a efektný rcp na zubáča. Ja "rybku" rád a môžem na všetky druhy a spôsoby. Aj v Tvojom predvedení "čuchám, voniam" ***** dobrotu!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia