Pečený zubáč
Zubáč v kapustnom liste so zelerovým pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Najskôr oddelíme 4 listy z kapusty.
Dáme ich do vriacej osolenej vody, varíme asi
10 minút, vyberieme a dáme do studenej
vody. Zubáča marinujeme v olivovom
oleji s cesnakom, tymianom, so soľou
a s mletým čiernym korením.
- Potom zubáča zabalíme do šunky a do
kapustového listu. Opekáme na grilovacej
panvici do zlatohneda asi 3 minúty
z každej strany.
- Zeler nakrájame na kocky,
pokvapkáme citrónovou šťavou
a varíme v osolenej vode
domäkka. Po asi 5 minútach varenia
pridáme na kocky nakrájané
zemiaky. Keď sa uvaria domäkka,
scedíme vodu, pridáme maslo,
kyslú smotanu a roztlačíme na
kašovitú zmes. Dochutíme soľou
a muškátovým orieškom.
|