Pečený zubáč

Zubáč v kapustnom liste so zelerovým pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Postup

  1. Najskôr oddelíme 4 listy z kapusty. Dáme ich do vriacej osolenej vody, varíme asi 10 minút, vyberieme a dáme do studenej vody. Zubáča marinujeme v olivovom oleji s cesnakom, tymianom, so soľou a s mletým čiernym korením.
  2. Potom zubáča zabalíme do šunky a do kapustového listu. Opekáme na grilovacej panvici do zlatohneda asi 3 minúty z každej strany.
  3. Zeler nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou a varíme v osolenej vode domäkka. Po asi 5 minútach varenia pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Keď sa uvaria domäkka, scedíme vodu, pridáme maslo, kyslú smotanu a roztlačíme na kašovitú zmes. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom.