Zubáč s bryndzovou cuketou (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Zubáč, pre mňa King medzi rybami...

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na celom recepte je najzložitejšie zohnať rybára, ktorý nám chytí zubáča:) Foto ako z Čelustí :)
  2. Rybe odstránime hlavu a odstránime rebrá s chrbticou, odložíme na polievku. Narežeme na vhodné porcie. Kožu ostrým nožom narežeme, aby sa lepšie prepiekla a nekrútila sa na panvici.
  3. Pokvapkáme olejom, osolíme a posypeme mletým korením, vmasírujeme do mäsa. Nič viac na rybu netreba, iba ak by sme ju chceli zabiť druhý raz. Citrón si môžete dať po tepelnej úprave. Na panvici zohrejeme prepustené maslo a rybu opekáme najskôr zo strany kože asi 3 minúty, po otočení ešte 2 minúty. Nám to stačilo, aby nebola vysušená. Do výpeku som vložila na kolieska nakrájaný citrón a trochu som nechala opiecť, ten ochutil výpek a tým som preliala opečenú rybu.
  4. Mladú neošúpanú cuketu dobre umyjeme a nastrúhame, na rozpustenom a dobre rozohriatom masle restujeme asi 3-4 minúty.
  5. Pridáme rozdrobenú bryndzu, premiešame kým sa nerozpustí a na záver vmiešame nastrúhaný parmezán a necháme rozpustiť a spojiť, celé to netrvá viac ako 3 minúty.
  6. Už len naklásť na tanier a pochutnať si. Škoda, že sa na naše stoly táto výnimočne chutná ryba nedostáva častejšie :( Dobrú chuť prajem...