Zubáč

Zubáč na mrkvovej omáčke a violet pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Filetu zubáča prekrojíme na dve časti, osolíme a okoreníme. Rozpustíme maslo a zredukujeme dohneda. Precedíme cez jemné sitko a dáme na panvicu. Zohrejeme na 90 °C a vložíme kúsky zubáča. Pomaly pečieme 10 minút.
  2. Violet zemiaky dáme variť do osolenej vody aj so šupkou a uvaríme domäkka. Ešte teplé ošúpeme a prepasírujeme cez jemné sitko. Zohrejeme smotanu, ktorú pridáme do zemiakov a urobíme hladké pyré. Mrkvu očistíme aj so zázvorom, umyjeme a v odšťavovači spolu odšťavíme. Dáme do kastrólika, pridáme trošku soli, med privedieme do varu a podľa potreby zahustíme škrobom.
  3. Zubáča vyberieme z masla, na suchej rozpálenej panvici kožu opečieme do chrumkava. Podávame v hlbokom tanieri: na dno taniera naservírujeme pomocou špičky na zdobenie pyré z violet zemiakov, dookola pridáme mrkvovú omáčku, navrch zubáča a bylinky.