Zubáč
Zubáč na mrkvovej omáčke a violet pyré
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
35 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Filetu zubáča prekrojíme na dve časti, osolíme
a okoreníme. Rozpustíme maslo a zredukujeme
dohneda. Precedíme cez jemné sitko a dáme
na panvicu. Zohrejeme na 90 °C a vložíme kúsky
zubáča. Pomaly pečieme 10 minút.
- Violet zemiaky dáme variť do osolenej vody aj
so šupkou a uvaríme domäkka. Ešte teplé ošúpeme
a prepasírujeme cez jemné sitko. Zohrejeme
smotanu, ktorú pridáme do zemiakov a urobíme
hladké pyré. Mrkvu očistíme aj so zázvorom, umyjeme
a v odšťavovači spolu odšťavíme. Dáme do
kastrólika, pridáme trošku soli, med privedieme
do varu a podľa potreby zahustíme škrobom.
- Zubáča vyberieme z masla, na suchej rozpálenej
panvici kožu opečieme do chrumkava. Podávame
v hlbokom tanieri: na dno taniera naservírujeme pomocou špičky na zdobenie pyré z violet
zemiakov, dookola pridáme mrkvovú omáčku, navrch
zubáča a bylinky.
|