Zubáč marinovaný v pive

František Mátéffy
executive chef Hotel & Spa Resort Kaskady na Sliači-Sielnici, 5. júla 2015
Zubáč marinovaný v pive
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
65 minút
tepelná úprava

Suroviny

700–800 g
0,5 l
100 g čerstvé
600 g
2 ks
2 ks
3–4 strúčiky
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Filetu zo zubáča osušíme, v nádobe ju zalejeme pivom. Necháme 2–3 hodiny (podľa hrúbky) v chladničke odležať. Potom ju osolíme a pečieme z oboch strán na masle.

  2. 2

    Zemiaky očistíme, uvaríme, scedíme. Pridáme maslo, soľ, pokrájanú mladú cibuľku, petržlenovú vňať a všetko spolu popučíme. Červenú papriku upečieme v rúre pri 200–220°C dočierna. Vyberieme a zakryjeme v nádobe (potravinárskou fóliou) vzduchotesne na 10 minút, nech sa sparí, potom ju očistíme od upečenej šupky.

  3. 3

    Papriku nakrájame na rezance, cesnak na plátky a spolu krátko podusíme na masle s tymianom, soľou a troškou piva. Všetko spolu podávame s plátkom citróna.

  4. 4

    Poznámka: Rybu pripravujeme ako poslednú, aby nebola na tanieri suchá.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia