Zrolované baranie stehno (fotorecept)

Autor receptu: jeery

Lahôdka pre všetkých čo nemajú problém s jahňacím a baraním mäsom.

12
porcií
60 minút
príprava
180 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Stehno umyjeme.Odstránime blany, tuk a vykostíme.
  2. Stehno režeme tak, aby sme dostali čo najväčší plát mäsa.Mäso naklepeme osolíme,okoreníme,pridáme posekaný rozmarín, potrieme olivovým olejom a prelisovaným cesnakom.Zrolujeme a necháme odstáť cez noc.
  3. Na druhý deň mäso rozbalíme na alobal a potrieme pestom z olivového oleje, bazalky, kôpru a troška soli.Já som použil ponorný mixér.
  4. Stehno zrolujeme a zabalíme do alobalu.
  5. Pečieme v rúre lebo remoske dve a pol hodiny.pred koncom pečenia alobal rozrežeme a stehno pripečieme za častého polievania výpekom.
  6. Medzi časom ošúpeme a uvarime zemiaky.Do uvarených zemiakov dáme maslo a trochu mlieka a všetko roztlačíme a vymiešame na pyré.Roládu vyberieme z alobalu a krájame na kolieska.
  7. A môžte servírovať.Prajem dobrú chuť.Je to skutočná ňamka. :-)