Zrolované baranie stehno (fotorecept)
Autor receptu: jeery
Lahôdka pre všetkých čo nemajú problém s jahňacím a baraním mäsom.
12 porcií |
60 minút príprava |
180 minút na 180 °C |
Postup
- Stehno umyjeme.Odstránime blany, tuk a vykostíme.
- Stehno režeme tak, aby sme dostali čo najväčší plát mäsa.Mäso naklepeme osolíme,okoreníme,pridáme posekaný rozmarín, potrieme olivovým olejom a prelisovaným cesnakom.Zrolujeme a necháme odstáť cez noc.
- Na druhý deň mäso rozbalíme na alobal a potrieme pestom z olivového oleje, bazalky, kôpru a troška soli.Já som použil ponorný mixér.
- Stehno zrolujeme a zabalíme do alobalu.
- Pečieme v rúre lebo remoske dve a pol hodiny.pred koncom pečenia alobal rozrežeme a stehno pripečieme za častého polievania výpekom.
- Medzi časom ošúpeme a uvarime zemiaky.Do uvarených zemiakov dáme maslo a trochu mlieka a všetko roztlačíme a vymiešame na pyré.Roládu vyberieme z alobalu a krájame na kolieska.
- A môžte servírovať.Prajem dobrú chuť.Je to skutočná ňamka. :-)