Zrecyklované pečivo

dvorka - fotkadvorka, 20. februára 2015
Zrecyklované pečivo
Foto: dvorka

Som ako veverička. Upiekla som pred Vianocami trdelníky veľké aj malé a tie malé som odložila. Zhodou rôznych okolností som na ne úplne zabudla Zobraziť celý popisSom ako veverička. Upiekla som pred Vianocami trdelníky veľké aj malé a tie malé som odložila. Zhodou rôznych okolností som na ne úplne zabudla a objavila ich už pekne vysušené. Ľúto mi ich bolo vyhodiť a tak som si ich rozdrvila na strúhanku na ďalšie použitie. Chcela som urobiť Margot kolieska čo tu pridala Tatranka, no zjavne je rozdiel medzi maslovými keksíkmi a trdelníkovou strúhankou. Pridala som teda ešte maslo, vajíčko a upiekla keksy.

15 minút
na 160 °C

Suroviny

250 g
80 g
50 g
1 polievková lyžica
80 ml
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Postupovala som ako v Tatrankinom recepte, len miesto keksov som použila trdelníkovú strúhanku. Zmiešala som ju s kokosom, pokrájanými hrozienkami, to bola asi najväčšia piplačka. Uvarila som si z vody a cukru sirup, do neho som pridala rumovú esenciu a sirup som pomaly liala do sypkých surovín a rukou miešala. Nakoniec som pridala maslo a cesto sa mi rozsýpalo. Už som vedela že to nebudú nepečené kolieska, ale budem musieť z masy niečo upiecť. Dala som si vyhriať rúru. Pridala som maslo (spolu 100 g ako uvádzam pri surovinách) a vajíčko. Cesto malo lepšiu konzistenciu.

  2. 2

    Po kúskoch som brala cesto a malé guľky som vtláčala do veľkej polievkovej lyžice a tvorila som lastúry. Poukladala som ich na plech s pečiacim papierom. Z posledného cesta som urobila valčeky a tie sú možno ešte lepšie ako lastúry. Piekla som pri 160 °C 15 minút v strede rúry.

  3. 3

    Chuťovo sú ako kokosky a myslím že tip ako zúžitkovať zabudnuté sladké pečivo celkom dobrý a hlavne voňavo - chutný.

    Zrecyklované pečivo - obrázok 3

Diskusia k receptu

denyany
Vynašla si sa stvorila nový originálny recept.
douglas
Takéto rcp mám rada, si šikovná veverička... :) Nech sa darí.
motyka
Výborný typ, ako nevyhodiť kvalitnú "surovinu". Si šporovlivá šikuľka. Dobrá rada . Oceňujem.
pipnat
ja tiež nerada vyhadzujem ...takže chválim recykláciu:)
mezi
Hrozienka by som obalil v lyzici skrobu ci hladkej muky a posekal na sekaci na cibulu ci elektricky



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia