Foto: dvorka
Som ako veverička. Upiekla som pred Vianocami trdelníky veľké aj malé a tie malé som odložila. Zhodou rôznych okolností som na ne úplne zabudla Zobraziť celý popisSom ako veverička. Upiekla som pred Vianocami trdelníky veľké aj malé a tie malé som odložila. Zhodou rôznych okolností som na ne úplne zabudla a objavila ich už pekne vysušené. Ľúto mi ich bolo vyhodiť a tak som si ich rozdrvila na strúhanku na ďalšie použitie. Chcela som urobiť Margot kolieska čo tu pridala Tatranka, no zjavne je rozdiel medzi maslovými keksíkmi a trdelníkovou strúhankou. Pridala som teda ešte maslo, vajíčko a upiekla keksy.
na 160 °C
Postup
-
1
Postupovala som ako v Tatrankinom recepte, len miesto keksov som použila trdelníkovú strúhanku. Zmiešala som ju s kokosom, pokrájanými hrozienkami, to bola asi najväčšia piplačka. Uvarila som si z vody a cukru sirup, do neho som pridala rumovú esenciu a sirup som pomaly liala do sypkých surovín a rukou miešala. Nakoniec som pridala maslo a cesto sa mi rozsýpalo. Už som vedela že to nebudú nepečené kolieska, ale budem musieť z masy niečo upiecť. Dala som si vyhriať rúru. Pridala som maslo (spolu 100 g ako uvádzam pri surovinách) a vajíčko. Cesto malo lepšiu konzistenciu.
- 2
Po kúskoch som brala cesto a malé guľky som vtláčala do veľkej polievkovej lyžice a tvorila som lastúry. Poukladala som ich na plech s pečiacim papierom. Z posledného cesta som urobila valčeky a tie sú možno ešte lepšie ako lastúry. Piekla som pri 160 °C 15 minút v strede rúry.
- 3
Chuťovo sú ako kokosky a myslím že tip ako zúžitkovať zabudnuté sladké pečivo celkom dobrý a hlavne voňavo - chutný.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu