Žraločie steaky s petržlenovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

150 minút
príprava

Postup

  1. Najprv si pripravíme marinádu na steaky. Zamiešame polovicu šťavy z citróna s polovicou petržlenovej vňate a olivovým olejem, osolíme a okoreníme podľa chuti a do zmesi uložíme steaky. Necháme v chladničke marinovať asi 2 hodiny. Medzitým dáme variť zemiaky, ktoré potom nakrájame na polovicu.
  2. Keď sú steaky dostatočne preležané, opražíme ich pri vysokej teplote po oboch stranách asi 2 minúty z každej strany.
  3. Potom si pripravíme petržlenovú omáčku: zvyšnú petržlenovú vňať dáme do misky s panenským olejom a zvyškom citrónovej šťavy, ochutíme soľou a korením. Zmes rozdelíme na dve polovice. Do jednej pridáme nakrájanú papričku a použijeme ako zálievku na zemiaky. Druhú polovicu zálievky použijeme na steaky. Pri podávaní umiestnime na steaky kaviár.