Zombie prstíčky, recept pre odvážnych (fotorecept)

Autor receptu: gacy

Tak varechacky a varechaci tu su moje slubovane Zombie prsticky :) Ano recept mam z tadeto,z varechy ale robila som ich vlastne so svjimi upravami. Kamarat mal nrodeniny a co date punkáčovi ked flasu kupovat nechcete ? :D

110
porcií
13 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto. Zmiesame vsetky sypke suroviny, pridame žltok a na koniec postruhane maslo(ja som dala heru). Vypracujeme tuhe cesto ktore dame na 1 hodinu do chladnicky.(ja som nechala cez noc ale ozaj staci hodina). Inak nikdy nedavajte do cesta bielok lebo bude tvrde.
  2. Z cesta odtrhavame mensie kusky a tvarujeme prsty. Zahyby na prstoch urobime jemne s nozikom. Potom si prekrojime mandlu pozdlz na polovicu(nemusite...dajte pokojne celu) a jemne vtlacte do prsta.
  3. Ja som zaplnila 2 taketo plechy. Ruru si dame vyhriat na 250° hned ako tam vlozime plech stiahneme teplotu na 200° a nechame piect 3 min. Potom stiahneme teplotu na 180° a pecieme este 10 min. Hotovo.
  4. Tu ich mame upecene. 3:)
  5. Zdobenie: Dame prec mandlu, potrieme dzemom a mandlu dame zase späť. Konce namocime v dzeme. Taketo boli uz v konecnej podobe. Veelmi sa mi pacia :D ale ja som troska šibnuta :D