Zmrzlinová torta 4v1 (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Niečo chladné osviežujúce na horúce letné dni (aj keď teraz práve nie sú, ale verím, že ešte prídu). Niekoľko zmrzlín už tu je, ja som pospájala chute, ktoré máme radi.

Suroviny

Postup

  1. Suroviny: šľahačky, vanilkový cukor, BeBe a Marína keksy.
  2. Pripravené príchute: rozpustná káva, podrvené pistácie, postrúhaná alebo na hrubšie rozmixovaná horká čokoláda a popučené jahody. Ako prvé som vyšľahala šľahačku s vanilkovým cukrom a rozdelila do štyroch misiek. Každú časť som ochutila inou príchuťou. Sladkosť si regulujte podľa seba, ja som sladila minimálne.
  3. Na dno vhodnej plastovej nádoby uložíme prvú vrstu keksíkov, ja som dala Marína. Na ňu prišla čokoládová vrstva.
  4. Bledé BeBe keksy, na to pistáciová vrstva.
  5. Opäť bledé BeBe a kávová vrstva. Tú som ešte ochutila troškou škorice.
  6. Tmavé BeBe, na ne jahodová šľahačka s kúskami jahôd. Navrch som nalámala a ledabolo pohádzala Marína keks.
  7. V detaile, už len zakryjeme a dáme mraziť cca na 4 hodiny.
  8. Pred vyklopením nádobu nachvíľu podržíme v teplej vode. Na vrch priložíme tácku, celé preklopíme a zase naspäť na inú tácku, aby navrchu bola jahodová vrstva so sušienkami. Samozrejme jednoduchšie by bolo celú misu vystlať fóliou a pohodlne vybrať, alebo použiť formu s odoberateľným dnom. Ja som si to takto sťažila, ale išlo to v pohode. Nakoniec, nemusíme ani vyklápať, môžeme ládovať rovno z misy :) Celá torta vyzerá takto.
  9. Navrch som iba nalámala čokoládu, fantázii pri dozdobení sa medze nekladú. Treba ju nechať trošku povoliť a môžete sa pustiť do mlsania, dobrú chuť :)