Zmrzlinky

karin81 - bez fotkykarin81, 28. decembra 2012

my máme najradšej s touto plnkou

70
porcií
90 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balenie
0,5 l
5 PL
1 ks
250 g
200 g




Postup

  1. 1

    z narezaných oblátok si nad parou vytvorím kornútky

  2. 2

    dám si prevriet mlieko s múkou a vanil. cukrom, urobím hustú kašu

  3. 3

    cukor si vymiešam s maslom a zmiešam to s kašou a plnku dám do vrecka a plním kornútky

Diskusia k receptu

mudracka
Ja robievam - bielka s cukrom nad parou, potom mlieko, žĺtka a polohrubá múka - uvarím kašu. Po vychladnutí zmiešam a potom pridám do vymiešaného masla s vanil. cukrom. Prosím Vás, aké používate oblátky? Mne tie moje poslednú dobu zvlhnú a sú potom také nepekné.
Niekto robieva plnku uvarené Salko a vymieša s maslom. Ale určite aj tá Vaša plnka je dobrá, len treba vyskúšať.
garanco
Robievala som ich, keď boli naše deti malé, teraz som na ne celkom zabudla vďaka za pripomenutie!
aroooo
robievali sme ich,plnka bola ako sa pamätám nejaká žltá/asi so žĺtkami/, ale čo sa určite pamätám, na vrch sa dávala čokoládová poleva.
mariaklara
Áno, vrch, vlastne kde bolo vidieť plnku sa omočil do čok. polevy, aspoň tak si to pamätám ja, keď ich robievala mamička mojej kamarátky. Ja som sa ich tiež strojila robiť, ale nejako som pozabudla. Ďakujem za pripomenutie.
sazuna
Karin, ake pouzivas oplatky? my to prave robime s krpcom, ale tie oplatky nechcu zmeknut nad parou..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia