Zmrzlina trochu inak fotorecept

boise - fotkaboise, 10. mája 2013
Zmrzlina trochu inak (fotorecept)
Foto: boise

Priznávam, občas zablúdim na stránky so zdravou stravou. Často ma tam niečo zaujme...A občas mi to potom vŕta v hlave. Až tak, že sa Zobraziť celý popisPriznávam, občas zablúdim na stránky so zdravou stravou. Často ma tam niečo zaujme...A občas mi to potom vŕta v hlave. Až tak, že sa mi s tým aj sníva a potom ráno nakopnem kočík a upaľujem zháňať suroviny. Presne tak to bolo aj dnes.

15 minút
príprava

Suroviny

1 ks
100 g
1 čl
400 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Spravíme si miesto na linke (to zaberie najviac času). Ok, vy asi máte, u mňa je to problém, pretože tam mám permanentne autíčka, plyšákov, lego...cumle...

    Zmrzlina trochu inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kokosové mlieko vlejeme do rajničky, pridáme lyžicu agáve sirupu, 2/3 čokolády a jednu vrchovatú lyžičku kakaa.

    Zmrzlina trochu inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zohrejeme, kým sa všetko nerozpustí a nespojí.

    Zmrzlina trochu inak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme vychladnúť. Do vychladnutého pokrájame očistené avokádo.

    Zmrzlina trochu inak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A rozmixujeme ponorným mixérom na kašu. Ochutnáme, ak treba pridáme ešte agáve sirup. Ja nabudúce dosypem aj nasekané oriešky, celkom by sa mi tam páčili.

    Zmrzlina trochu inak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Poslednú tretinu čokolády nastrúhame do budúcej zmrzliny.

    Zmrzlina trochu inak (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Premiešame a nalejeme do formičiek na nanuky. Alebo do nejakej nádobky. A šup do mrazáku. Výsledok ma milo prekvapil, chystám sa na rôzne obmeny, celkom by to mohlo byť zaujímavé aj s banánom, tými orieškami, možno namiesto čokolády čerstvé ovocie...

    Zmrzlina trochu inak (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

xnikix
Musí to byť chutné ale aj poooooriadne kalorické ;) No niekedy vyskúšam :)
hubata
Oceňujem vtipný komentík, krásne foto no už menej sa mi páčia cudzokrajné suroviny v zmrzline pre tak malé detičky s cumľom. No ale som stará, nemoderná, ufrfľaná ...... a Hubatá.

Určite táto zmrzka bude vynikajúca aj s použitím cukru namiesto agávového sirupu a kopou čerstvých jahôd, malín, ríbezlí, bazy, čerešní .... Žijeme v priaznivom zemepisnom pásme plnom ovocia a zeleniny tak nezabudnite ju začať dávať detičkám už odteraz aby ste tu v zime nevypisovali témy typu "čo na podporu imunity".
mimka946
ahojj kde by som zohnala tie umele formy na nanuky? dakujem :)
mlsalka
@hubata pouzi radsej agavovy sirup alebo med, je to zdravsie ako cukor. Da sa kupit napr. v DM drogerii alebo v bio obchodoch. @Boise vdaka za inspiraciu, na leto si spravim so sekanymi orechami :-)
tiginko
páči sa mi to, super nápad na zmrzlinu pre moju bezlaktózovú dcéru. Mám doma takmer všetko, teda okrem tých formičiek, čo je najmenší problém. Lenže z avokáda mi zostala len polovica po včerajšej večeri, hmmm asi vyskúšam z polovičného množstva
evusik
pekný recept, vtipný komentár....
formy na nanuky mám, ešte som v nich nerobila.... keď prídu vnúčatká nakopnem kočík a pôjdem si kúpiť agáve sirup a urobím :-)
gacy
Ano urcite nabuduce skus len s ovocim :)) inak na tie formicky sa uz riadne dlho chystam :D Neviem co som ich este stale nekupila :D
manya
recept som si uložila, momentálne mám len formičky a čokoládu, ostatné suroviny u nás nekúpim, musím ísť do mesta a dokúpim aj formičky.
jamarlen
ja by som sladil banánom, taká takmer "kubánska" torta v nanukovej podobe....mňam:)))
mesiar50
mám rád aj zmrzlinu ...nie len mäso !...Tvoja vyzerá veľmi lahodne
boise
@tornadolue no ved toto, ze ja som si ho zapisala lebo som bola na mobile a nevedela potom najist original...ale uz som vecer vygooglila :) haaa, a ovocna verzia je taka, aku som chcela vyskusat, super :)
boise
@violetacamorova agave sirup som kupovala v bioshope, ale mavaju aj v lepsich potravinach :) povodne som ho zamyslala nahradit javorovym sirupom, lenze ten moj po roku nepouzivania takmer zmenil skupenstvo, takze som musela do obchodu pre novy...a hned vedla bol agave, tak som zobrala nakoniec ten ;)
pixie
Jako autorka tohoto receptu děkuji za reklamu a jsem ráda, že má recept úspěch. Jen bych měla takovou malou připomínku - ten agávový sirup bych dala až nakonec spolu s avokádem do vychladlého čokoládového mléka, aby si uchoval co nejvíc zdravých látek, které obsahuje.
Chápu, že je to samá cizokrajná ingradience, ale pokud se rozhodnete něco z toho nahradit, tak bych ale doporučovala ponechat to avokádo, protože právě avokádo dělá krémovou konzistenci výsledné zmrzliny. Ne že by nebyla dobrá i bez něj (taky jsem to jednou zkusila), ale s avokádem je zkrátka lepší :)
tiginko
ďakujem @boise aj @pixie za recept, zmrzlina je výborná, len som si dovolila ju trochu "nadľahčiť" 100g tvarohu (aj tak som mala len polovicku avokáda, chcelo to niečím doplniť). Agávový sirup som dala až nakoniec a použila som 72% čokoládu. Spolu s citrónovou geniálnou zmrzlinou od @renka73 fantastické!
evanaaa
Agáve sirup mám, ani ho nevyužívam, mám aj formičky, mimochodom, mávajú ich raz za čas aj v Lídli ( alebo aj v Kauflande), tam som si ich kúpila. A receptík si ukladám do priehradky - Zmrzliny a mrazené.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia