Šalát s kačacími prsami

Zmes listových šalátov s kačacinou

Autor receptu: redakcia

Mám rád chutné, zdravé a najmä nie dlho pripravované jedlá. V lete najmä šalátový štýl, v ktorom okrem čerstvých a sezónnych listov nechýba svieže ovocie, ľahké mäso, kvalitný ocot a olej.

4
porcie
20 minút
príprava
12-14 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kačacie prsia sprudka opečieme z oboch strán na panvici, osolíme, okoreníme (môžeme pridať čerstvý tymian), potom dáme dopiecť do vyhriatej rúry na 180 °C na 12–14 minút.
  2. Hrušku očistíme, syr nakrájame na väčšie kocky a pridáme vlašské orechy, všetko spolu opečieme na masle. Šaláty umyjeme, osušíme a v rukách natrháme.
  3. Podávame tak, že na spodok taniera dáme časť šalátov, pridáme opečené kačacie prsia, hrušku, syr a orechy a zakryjeme to zvyšnými šalátovými listami. Pridáme balzamikový ocot a pokvapkáme olivovým olejom.