Žĺtkové venčeky

Autor receptu: redakcia

7-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. 250 ml vody dáme variť s tukom a keď sa tuk roztopí, pridáme hladkú múku a miešame, kým sa cesto neoddeľuje od hrnca.
  2. Necháme chvíľku vychladnúť a postupne zašľaháme 6 vajec. Plech vytrieme olejom a zdobiacim vrecúškom naň striekame malé venčeky.
  3. Nechávame dostatočné medzery, pretože venčeky sa počas pečenia zväčšia. Plech vložíme do riadne vyhriatej rúry a pečieme ich asi 7 – 10 minút doružova.
  4. Venčeky vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ich rozrežeme na polovice a naplníme krémom.
  5. Príprava krému: mlieko rozmiešame so žĺtkami, cukrom a Zlatým klasom. Uvaríme do zhustnutia a necháme vychladnúť.
  6. Do vychladnutej zmesi zašľaháme maslo, vanilkový cukor a trochu rumu.