Žĺtkové venčeky

redakciaRedakcia, recept pridal: 19. septembra 2009 22:33Ďalšie jeho recepty

Suroviny

7-10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

250 ml vody dáme variť s tukom a keď sa tuk roztopí, pridáme hladkú múku a miešame, kým sa cesto neoddeľuje od hrnca.

2

Necháme chvíľku vychladnúť a postupne zašľaháme 6 vajec. Plech vytrieme olejom a zdobiacim vrecúškom naň striekame malé venčeky.

3

Nechávame dostatočné medzery, pretože venčeky sa počas pečenia zväčšia. Plech vložíme do riadne vyhriatej rúry a pečieme ich asi 7 – 10 minút doružova.

4

Venčeky vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ich rozrežeme na polovice a naplníme krémom.

5

Príprava krému: mlieko rozmiešame so žĺtkami, cukrom a Zlatým klasom. Uvaríme do zhustnutia a necháme vychladnúť.

6

Do vychladnutej zmesi zašľaháme maslo, vanilkový cukor a trochu rumu.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    evanaaa, 22. mája 2010 o 17:04
    Odpaľované cesto - toľkokrát som sa ho chystala robiť a nikdy som nenabrala odvahu, aj keď to asi nie je zložité.Výhoda je, že sa môže robiť aj ako "dia", len krém sa musí spraviť so sladidlom. To by šlo.


  • Vymazať

    3sandra3, 25. mája 2010 o 21:28
    no ja tieto venčeky milujem, ale tiež sa bojím robiť toto odpaľované cesto,,,ale isto skúsim :-)


  • Vymazať

    hera, 9. júla 2010 o 08:25
    @redakcia prosim co tam mam dat ked nemam zlaty klas ?a co to je "riadne vyhriata rura"? kolko stupnov ved ona je riadne vyhriata aj pri 100 ale aj pri 200 ! Dakujem.


  • Vymazať

    redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 9. júla 2010 o 08:33
    @hera , Zlaty klas sa dá nahradiť vanilkovým pudingom v prášku. Teplotu rúry si treba nastaviť podľa vlastných skúseností, môžeš skúsiť najprv 180 stupňov Celzia.


  • Vymazať

    kusnierova, 30. októbra 2010 o 23:06
    ja som počula že plech sa nemastí nakoľko je v ceste maslo


  • Vymazať

    vieraa, 28. októbra 2012 o 16:53
    Pri odpalovanom ceste musí byt rúra horúca asi 200°C.Venčeky pri tejto teplote pečieme asi 10-15 min.rúru neotvárame, pretože by nenarástli.Potom ked svoj objem zvačšia, teplotu znížime na 160°C.Plech vytrieme tukom a vysypeme múkou.Ked sú upečené ešte horúce ich rozkrojíme


  • Vymazať

    kasandra, 18. mája 2014 o 21:08
    Ja som piekla tieto venčeky podľa tohto receptu a moja skúsenosť je takáto: Za 7- až 10 minút odpaľované cesto neupečiete na kvalitné venčeky - súhlasím s vieraa - minimálne pol hodina a regulovať teplotu - ja pečiem prvých 10 minút na 200 stupňov, potom znížim na 170 stupňov ďalších 10 minút a potom znížim na 150 stupňov na dalších 10 minút ....inak venčeky boli chutné....krém je výborný, ale na túto dávku ho je príliš veľa - vyšlo mi 27 venčekov - samozrejme záleží na ich veľkosti a použila som len polovicu krému....



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.

Šípky – krásne a liečivé zároveň
V tomto čase neskorej jesene by sme už v prírode ťažko hľadali nejakú liečivú bylinku. Snáď jediná, ktorá nás očarúva aj v tomto období, je šípka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 47/2014: Cesnaková kuchárka Cesnaková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 21. novembra v denníku Pravda.


TOPlist