Žĺtkové venčeky

redakciaRedakcia, Bratislava, 19. septembra 2009 22:33
Ďalšie jeho recepty »

7-10 min
tepelná úprava

Suroviny

250 ml
100 g
200 g
6 ks
1 l
4 ks
4 ks
200 g
200 g

Postup prípravy

  1. 1

    250 ml vody dáme variť s tukom a keď sa tuk roztopí, pridáme hladkú múku a miešame, kým sa cesto neoddeľuje od hrnca.

  2. 2

    Necháme chvíľku vychladnúť a postupne zašľaháme 6 vajec. Plech vytrieme olejom a zdobiacim vrecúškom naň striekame malé venčeky.

  3. 3

    Nechávame dostatočné medzery, pretože venčeky sa počas pečenia zväčšia. Plech vložíme do riadne vyhriatej rúry a pečieme ich asi 7 – 10 minút doružova.

  4. 4

    Venčeky vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ich rozrežeme na polovice a naplníme krémom.

  5. 5

    Príprava krému: mlieko rozmiešame so žĺtkami, cukrom a Zlatým klasom. Uvaríme do zhustnutia a necháme vychladnúť.

  6. 6

    Do vychladnutej zmesi zašľaháme maslo, vanilkový cukor a trochu rumu.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist