Žĺtkové rezy na oslavu fotorecept

monda - bez fotkymonda, 11. septembra 2014
Žĺtkové rezy na oslavu (fotorecept)
Foto: monda

Upiekla som žltkové rezy na zajtrajšiu oslavu . Piekla som v plechu s priemerom - 31 krát 21 cm / merala som vnútro plecha, Zobraziť celý popisUpiekla som žltkové rezy na zajtrajšiu oslavu . Piekla som v plechu s priemerom - 31 krát 21 cm / merala som vnútro plecha, tam kde sa kladie cesto /.

36
porcií
35 minút
na 180 °C

Suroviny

15 dkg
250 g
25 dkg
6 ks
25 dkg
Poleva:
6 ks
30 dkg




Postup

  1. 1

    Maslo vymiešame s cukrom na hladko .

    Žĺtkové rezy na oslavu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme do neho pomleté orechy , zamiešame a polohrubú múku . Všetko dobre vymiešame a nakoniec si primiešame zľahka tuhý vyšľahaný sneh z bielok.

    Žĺtkové rezy na oslavu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech / ja som si ho vystlala alobalom / , nemusí byť , stačí ho namastiť a posypať múkou. Cesto rozotrieme na plech.

    Žĺtkové rezy na oslavu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme piecť na 35 minút na 180 stupňov do elektric. trúby. Pred dopečením si spravíme žltkovú polevu . Cukor vymiešame so žltkami na hladkú polevu. Na obrázku je vidieť upečený koláčik.

    Žĺtkové rezy na oslavu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Poleva :

    Žĺtkové rezy na oslavu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ešte na horúci koláč nanesieme polevu a uhladíme.

    Žĺtkové rezy na oslavu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky a môžeme pokrájať na rezy . Krájame nožom namočeným v teplej vode.

    Žĺtkové rezy na oslavu (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Môžte sa ponúknúť , sú vynikajúce :-))

    Žĺtkové rezy na oslavu (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

radost
pravdu píšeš:sú vynikajúce..u nás zvykom piecť ich na veľkonočné sviatky-jarné rezy..pre tú žltučkú polevu..tak dva kúsky na ráno..pozdvihli by náladu v tomto daždi-milá dámo..:-)
jozka2
Monda,mas ich krasne aj krasne nakrajane,podobne krajam aj ja ,uzsie a dlhsie.je to moj najoblubenejsi kolacik.S tym,ze do zltkovej polevy s citom pridavam citr.stavu,nie su take sladke.5*
1x alda
sjuz
ach, tento koláčik milujem:)!
sovka62
A ja sa veru ponúknem, pred chvíľou som ich vytiahla z rúry, ešte sú horúce. Už sa na ne teším, patria medzi moje najobľúbenejšie.
Sú tu viackrát (vôbec to nevadí, nie každý sa tu s ním stretol, nie je na škodu pripomenúť), ale tie čo som videla sú trochu iné ako môj recept.
V mojom je všetko po 250 g, teda aj múky a navyše sa pridáva 6 PL tuhej čiernej kávy (ako náhrada za žĺtky, z ktorých spravíme polevu).
sracz
***** a už je aj v mojej KK, než sa moja krajšia 1/2 (mimochodom oslávenkyňa, preto jej a všetkým Máriam, Marikám, Marienkam, Maruškám, Riám, Riáčkam, ... z duše a zo srdca želám, nie ina v deň ich krásneho mena, všetko naj, plné Slnka, dobra a úsmevov milých ľudí) vráti zp "šichty v ordinácii", tak jej ho podľa Teba, milá @monda kombinovane so @sovka62 upečiem! ... a opäť budem chválený a obdivovaný a uznávaný a "mojkovaný" a ... (rozumice, ta ňe?)! -:)))
evia
chcem sa spýtať, prečo dávaš na plech alobal, vidím, že sa pri krájaní trhá. Ja som zvyknutá na papier na pečenie, ale rada sa poučím v čom je výhodnejší alobal. Ďkujem
monda
@evia - ja ten alobal dávam preto , lebo som naučená ho dávať. Málokedy používam papier na pečenie. Mne sa dobre s ním pracuje na plechu , pekne si ho natiahnem na celý plech aj do rohov sa pekne dáva , nie sú žiadne krivé .A to že sa pri krájaná koláčika trhá , to mi vôbec nevadí :-))
vladimirkaplan
Najlepsie zltkove rezy, ake som kedy jedol!!! Uz som ich podla tohto receptu piekol 3x a stale boli fantasticke. Dakujem za recept!!!!
monculka7
Dnes som robila zltkove rezy,ale poleva mi vobec nezaschla.Viete mi poradit,kde som urobila chybu?dakujem
jozka2
Monculka7 aj ked neskor pises,ze ti nestuhla zltkova poleva na zltkovych rezoch anoi stava sa to ak zltka miesas rychlejsie v slahaci.Pena nabera viac vzduchu rychlim miesanim a preto nestuhne,neviem ci ti to pomoze.
timminka
Recept na tieto rezy je vynikajúci. Skusila som viacej receptov ale už budem piecť iba tento. Ďakujem autorke??
1x haji
alda
Upozorňujem, že v recepte uvedené 35-minútové pečenie je príliš dlhé, ja som piekla 30 minút a cesto mi prihorelo.😭
juliana28
@radost (11.9.2014 21:02)

Do tohto koláčika nejde prášok do pečiva? Ďakujem... Idem ho piecť prvý krát
radost
@juliana28 (27.3.2024 19:21)

nie..nahradí ho dobre vyšľahaný tuhý sneh z bielkov..nech sa vydarí




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia