Zlaté krémeše (fotorecept)

Autor receptu: helca103

Aj tento recept mám už veľmi dávno a z nejakého časopisu a je dobrý.

Suroviny

Postup

  1. pripravím si suroviny.
  2. Lístkové cesto rozdelím na 2 časti,vyvaľkám,dám na pomúčený plech, vrch cesta trochu popichám špicatým nožom aby sa pri pečení veľmi nenafúklo a dám piecť do vyhriatej rúry.
  3. Bielka dám šľahať do tuha a medzi tým si 6dl mlieka dám variť s cukrom aj s van.cukrom. V 4dl mlieka rozmiešam zlatý klas ktorý vlejem do vriaceho cukrového mlieka a uvarím na hustú hladkú kašu. Medzitým sa vyšľahali bielka ktoré vmiešam do teplého krému.
  4. Hneď natriem na jeden plát z lístkového cesta. Kým vychladne vyšľahám šľahačku a natriem na vychladnutú plnku. Mala som načatú jednu 33% smotanu takže som ju pridala k tej čo som mala pripravenú a tak bolo šľahačky hodne :-)
  5. Na vrch dám druhý plát a mierne pritlačím. Ja som sa ponáhľala tak som hneď poliala čokoládovou polevou,nechala asi pol hodinu postáť a pokrájala.
  6. Šľahačka nestihla poriadne stuhnúť ale potrebovala som to už krájať.
  7. Môj zdroj receptu :-)
  8. Dala som to sem zámerne aby ste videli,že v pôvodnom recepte sa žĺtky nepoužívajú ako je to v iných krémešoch.