Živánska

Živánska
Foto: ainy
ainyAiny, recept pridal: 26. februára 2012 10:00Ďalšie jeho recepty

Viem, že je pôstny čas, ale aj tak dúfam, že mi to mnohí odpustia. Zbožňujem toto jedlo. A keďže sa neviem dočkať teplého počasia, opekačky, grilovačky, rozhodli sme sa pre Živánsku.

Suroviny

6-8
porcií
90
minút
príprava
60
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Všetky suroviny si nakrájame, zmiešame spolu, osolíme a okoreníme. Plníme do alobalu, ktorý som zložila dvojmo, aby sa netrhal. Pečieme na 180 stupňov zhruba hodinu (podľa veľkosti balíčkov). Syr, ktorý sme nakrájali na kocky som pridala pre ozvláštnenie chuti....on sa neroztopí úplne, je to fajn. :)

2

Viem, že je to jednoduchý recept a určite ho každý pozná. Ale neodolala som tomu, aby som ho sem nedala.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • afataga, 26. februára 2012 o 11:51
    ja mam prave v rure nieco podobne ale bez syra a na plechu, tak uz slintam :-)


  • izabella929, 26. februára 2012 o 12:26
    toto robievame cez leto vonku na záhrade.-))) je to príma bašta.-)) aj tvoja vyzerá vábne:-)


  • babina28, 26. februára 2012 o 12:38
    maš to pekne a určite aj dobre


  • helca103, 26. februára 2012 o 13:48
    určite stojí za vyskúšanie aj v rure nie len v lete na grilovačke ..


  • orchidea, 26. februára 2012 o 14:34
    Pripomenula si mi leto... cez víkend robievam často vonku na grile, už aby to bolo


  • joel, 26. februára 2012 o 16:41
    je to veľmi chutné, ja to robievam bez syra ale pridam troška leča a cibuli sa netreba báť,lebo ona dava živanke najlepší šmrc...


  • an3da, 26. februára 2012 o 17:14
    Mňamky, vždy kedˇ som toto robila pre hostí ktorí nič podobné nejedli,
    kládli mi otázky že ako som to robila, a ako joel hovorí, tá cibuľka je
    hlavná herečka...


  • ainy, 26. februára 2012 o 17:58
    ďakujem za vaše milé komentáre :-)
    @joel s lečom som to neskúšala, ak tak čerstvé paradajky a paprika, ale máš s tou cibuľou pravdu, aj ty @an3da....aj keď ideál je v pahrebe.....už aby bolo leto :-))


  • janger, 3. marca 2012 o 14:58
    Aj ked je postne obdobie, recept sa v kucharskej knihe nestrati :-). Ja si ho v kazdom pripade ukladam, niekedy spravim.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist