Živánska

Živánska
Foto: ainy
ainyAiny, recept pridal: 26. februára 2012 10:00Ďalšie jeho recepty

Viem, že je pôstny čas, ale aj tak dúfam, že mi to mnohí odpustia. Zbožňujem toto jedlo. A keďže sa neviem dočkať teplého počasia, opekačky, grilovačky, rozhodli sme sa pre Živánsku.

Suroviny

6-8
porcií
90
minút
príprava
60
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Všetky suroviny si nakrájame, zmiešame spolu, osolíme a okoreníme. Plníme do alobalu, ktorý som zložila dvojmo, aby sa netrhal. Pečieme na 180 stupňov zhruba hodinu (podľa veľkosti balíčkov). Syr, ktorý sme nakrájali na kocky som pridala pre ozvláštnenie chuti....on sa neroztopí úplne, je to fajn. :)

Viem, že je to jednoduchý recept a určite ho každý pozná. Ale neodolala som tomu, aby som ho sem nedala.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

9 komentárov k receptu
  • afataga, 26. februára 2012 o 11:51
    ja mam prave v rure nieco podobne ale bez syra a na plechu, tak uz slintam :-)


  • izabella929, 26. februára 2012 o 12:26
    toto robievame cez leto vonku na záhrade.-))) je to príma bašta.-)) aj tvoja vyzerá vábne:-)


  • babina28, 26. februára 2012 o 12:38
    maš to pekne a určite aj dobre


  • helca103, 26. februára 2012 o 13:48
    určite stojí za vyskúšanie aj v rure nie len v lete na grilovačke ..


  • orchidea, 26. februára 2012 o 14:34
    Pripomenula si mi leto... cez víkend robievam často vonku na grile, už aby to bolo


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 4 komentárov)
  • joel, 26. februára 2012 o 16:41
    je to veľmi chutné, ja to robievam bez syra ale pridam troška leča a cibuli sa netreba báť,lebo ona dava živanke najlepší šmrc...


  • an3da, 26. februára 2012 o 17:14
    Mňamky, vždy kedˇ som toto robila pre hostí ktorí nič podobné nejedli,
    kládli mi otázky že ako som to robila, a ako joel hovorí, tá cibuľka je
    hlavná herečka...


  • ainy, 26. februára 2012 o 17:58
    ďakujem za vaše milé komentáre :-)
    @joel s lečom som to neskúšala, ak tak čerstvé paradajky a paprika, ale máš s tou cibuľou pravdu, aj ty @an3da....aj keď ideál je v pahrebe.....už aby bolo leto :-))


  • janger, 3. marca 2012 o 14:58
    Aj ked je postne obdobie, recept sa v kucharskej knihe nestrati :-). Ja si ho v kazdom pripade ukladam, niekedy spravim.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist