Živánska

Živánska
Foto: Matus113
matus113Matus113, recept pridal: 9. novembra 2009 6:00Ďalšie jeho recepty

Veľmi chutné letné jedlo, ktoré sa dá robiť aj "outdoorovo" v pahrebe.


Suroviny

5-6
porcií
70
minút
príprava
60
minút
na 220 °C

Postup prípravy receptu

1

Nakrájame si kuracie a bravčové mäso na kocky. Ďalej nakrájame slaninku, klobásku, cibuľku, papriku, rajčiny. Ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska. Zemiaky osolíme a pridáme rascu. Nakrájané mäso okoreníme - podľa chuti.

2

Nachystáme si dve vrstvy alobalu. Dáme prvú vrstvu zemiakov a pridáme mäso, slaninku, klobásku, cibuľku, papriku a rajčiny. Zabalíme do batôžteku.

3

Dáme na pekáč a podlejeme troškou vody. Vložíme do rúry predvyhriatej na 220 stupňov. Pečieme približne 1 hodinu.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    hamrik, 11. novembra 2009 o 10:57
    môže to byť chutné, vyskúšam.


  • Vymazať

    evas13, 30. decembra 2009 o 09:10
    To si buďte istý, že je to dobré. Ja to robím na plechu: plech natriem olejom, zemiaky na plátky posolim, okorením, posypem rascou premiešam, dám na plech, navrch zemiakov naukladám cibuľu, slaninu a potom naukladám mäsko, také aké má každy rád, Ešte navrch mäsa posypem cibiľou a slaninkov. Nepodlievať, živánska si pustí svoju šťavu. Prikryjem alobalom a pečiem v horúcej rúre. 10-15 min. pred koncom odkryjem a dopočem. Celé sa to pečie asi 60-80 min. Keď je nás viacej, každí si naberie koľko zje a koľko mu chutí.


  • Vymazať

    honestka, 6. februára 2010 o 20:14
    ROZDIEL medzi Matusom113 a evas13 je velky.
    Ked sa pecie takto na plechu poslednych 10 minut ju zapecieme pod grilom a vsetko dostane fantasticku chut.
    Ked sa totiz alobal otvori takto zivanska ked robena iba v rure ma chut akoby sa vseko iba SPARILO.
    Chyba totiz priamy uhlik z pahreby, ktory sem tam v prirode takyto alobalovy paklik aj pripecie


  • Vymazať

    veronka8, 10. februára 2010 o 14:46
    je to pochúťka !!!!!!!!!!!!
    ja ju robím už roky ale vždy pred dopečením otvorím alobavové vrecúčka a nechám zapiecť aby neboli ako varené.
    no mňam!


  • Vymazať

    jezibabka1, 2. marca 2010 o 22:04
    veru taká živánska z pahreby na stanovačke... jojoj, to je lahoda, ale teraz v zime si musíme vystačiť aj s rúrou


  • Vymazať

    karolka, 3. marca 2010 o 16:20
    výborný nápad, mohla by som tam dať upiecť aj bravčové kosti, ktoré zostali z vykosťovania


  • Vymazať

    gazda, 3. marca 2010 o 17:20
    Robím to tiež ako napísal Evas 13.Je to vynikajúce


  • Vymazať

    frezia68, 1. apríla 2010 o 17:56
    Tiež to robím do alobalu a na plech,ale pustí to dosť šťavy.Takže potom pootvorím alobal (pozor,para páli) a dopekám aj na 240 st. aspoň vrch a aj šťava je výborná.


  • Vymazať

    frezia68, 1. apríla 2010 o 17:58
    Veronka,až teraž čítam,že to máš napísané-nechcela som opakovať.Inokedy radšej najprv všetko prečítam....


  • Vymazať

    tinca, 1. apríla 2010 o 20:19
    Ja to robím z krásnej krkovice. Vymažem alobal, na to zemiaky posolené,porascovené na koliečka, na to cibuľa na kolieska,rezeň z krkovice, plátok anglickej slaniny, roztlačený strúčik cesnaku a kúsok papriky dá dobrú chuť/. a môže byť aj koreňová zeleninka. Všetko zabalím, a po 45 min. otvorím a zagrilujem,aby chytilo chrumku.


  • Vymazať

    kristinka21, 21. júla 2010 o 13:01
    tak,ked to dam na plech mam to radsej potret olejom nie vodou?


  • Vymazať

    zyzy12, 21. júla 2010 o 15:30
    práve som rozmýšľala čo budeme variť na dovolenke a toto je úplne super a myslím že bude chutiť všetkým a hlavne budeme to robiť v pahrebe už sa teším


  • Vymazať

    evanaaa, 18. augusta 2010 o 23:42
    Robievam to, ale nie ako živánsku, dám tam okrem papriky všetko ako Matus, ale ochucujem to, pokvapkám kečupom, horčicou, posypem aj trochou vegety a červ. mletou paprikou, len to už ani ja nedávam do alobalu, ale na plech a alobalom prikryjem. Raz som to odokryla a dobrá šťava sa vyparila, muž sa hneval, že je to suché, tak to neodkrývam a chutí nám to viac. Len zemiaky krájam na kocky nie krúžky ale to je jedno. Ak chcem opečené, robím špízy.Toto je dobré aj tým, že zemiaky naberú do seba všetku tú chuť. Oplatí sa vyskúšať tento spôsob, prípadne robiť raz tak, raz onak. Keď som to balievala do alobalu, dala som to rovno na rošt, žiadny plech a podlievanie vodou.


  • Vymazať

    evanaaa, 18. augusta 2010 o 23:44
    A ešte niečo - nevrsvím to, ale keď už mám všetko pokope, rukami alebo vareškou to premiešam, aby sa všetko rozložilo. Možno to nie je živánska, ale je to dobré.


  • Vymazať

    evanaaa, 18. augusta 2010 o 23:46
    Kristínka21, len olej, ono si to samo vodu pustí. Alebo skús aj ten môj spôsob, bude ti to chutiť.


  • Vymazať

    ajrinka, 15. januára 2011 o 17:05
    To ste mi narobili riadné chúťky...neostáva mi nič iné, len sa pustiť do varenia.


  • Vymazať

    dorisa, 15. januára 2011 o 23:58
    Zajtra idem robit niečo podobne, ako bude vyzerat jedlo neviem, vy potom uvidíte.


  • Vymazať

    marauder, 7. februára 2011 o 18:07
    To kuracie do "živánskej" je ako slanina do bomboniéry! Kombinovať kuracinu s bravčovinou, prípadne ešte s hovädzím (tzv. 3 grácie) je barbarstvo najvyššieho stupňa!!! Pečenie v alobale vyžaduje véééľa skúseností. Hlavne, ako uzavrieť alobal. Prevažne tam budete mať pripálené zemiaky, tvrdé bravčové a nejakú masu z čínskych kureniec! ....


  • Vymazať

    sportak, 18. mája 2011 o 22:18
    Recept je naozaj výborný. P.S. Trochu mi tam vadia tie nechty.


  • Vymazať

    klekipetra, 22. augusta 2011 o 21:03
    Môže to byť dobré, len neviem, kde sa zobralo, že je to živánka.


  • Vymazať

    hubata, 22. augusta 2011 o 23:44
    @marauder - súhlasím s tebou.


  • Vymazať

    moko, 10. mája 2013 o 17:01
    V stredu sme chceli grilovať-mala som pripravenú falošnú bravčovú sviečkovicu,kuracie prsia,klobásu na grilovanie,šampiony,cibuľu,hrubostennú červenú papriku ,nové zemiaky,tiež trocha kuracej pečienky /kuriatka kupujem zásadne domáce/.Od rána však pršalo.Čo s tým? Všetko som dala do pekáča,/pokrájané/pridala som marinádu na grilovanie,pomiešala,prikryla pokrievkou a piekla asi 45 min.Potom odokryté som to dala asi na 15 min na grilovanie. Aj keď grilovačka nevyšla,"živánska" každému chutila a hlavne každý si našiel,čo má rád.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist