Živánska pochúťka

Peter Šutta
z vinárne Bakchus v Bratislave, 1. apríla 2011
Živánska pochúťka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

800 g
80 g
80 g
120 g
140 g
40 g v konzerve
800 g
100 g




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky v šupe nakrájame, opečieme na oleji, dochutíme soľou a nasekaným rozmarínom.

  2. 2

    Na slanine a klobáse speníme cibuľu, pridáme lúpané paradajky, na rezance nakrájanú papriku, povaríme a dochutíme soľou. Panenku nakrájame na medailóniky, osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Mäso opečieme na panvici z oboch strán tak, aby vnútri zostalo ružové. Medailóniky servírujeme poukladané na omáčke a s rozmarínovými zemiakmi.

  4. 4

    Náš tip: Môžeme dochutiť feferónkami alebo čili papričkou.

Diskusia k receptu

pusta
nie je to vôbec živánska, do živánskej sa nedáva panenka a ani ostatné ingrediencie nie sú ako do živánskej, i ked jedlo samotné môže byť dobré, ale so živánskou nemá nič spoločné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia