Živánska na plechu fotorecept

glorfindel - fotkaglorfindel, 14. januára 2016

Opäť jeden z ďaľších jednoduchých receptov. Stačí iba krájať a krájať ...

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Suroviny

500 g (alebo bravčové karé)
500 g
100 g
10 ks
2 ks
3 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny nakrájame ...

    Živánska na plechu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ... a začneme vrstviť. Slaninu dávam na spodok aby som nemusel dávať veľa oleja, potom zemiaky, mäso, zelenina, slanina, mäso a zemiaky navrch. A medzi vrstvami občas okoreníme.

    Živánska na plechu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme do rúry a pečieme kým nebudú zemiaky navrchu opečené

    Živánska na plechu (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

jack
Presne toto idem robiť zajtra .už som to raz robilla z bravčového,zajtra skúsim z kur.Malo to vééľky úspech.Odporúčam všetkým.Fantastik.A tá vôňa,keď sa to pečie priláka aj susedov.
leaela
...poznamka pre autora receptu-predosle komentare od @monty469 a @jack su zavadzajuce a klamlive,jedna sa jednu a tu istu osobu,ktora tu ma zaregistrovanych viac profilov.v pripade zaujmu to lahko dokazem.autorovi gratulujem k peknemu receptu,a ostatnym prajem pekny vecer....
ivan14
Inspirován tímto receptem jsem to upekl takhle: Protože jsem sám, použil jsem formu "rakev", do které jsem vrstvil: plátek brambory, maso, brambora, cibule, brambora, slanina (prorostlá), brambora, paprika. Použil jsem medailonky z krkovičky a gazdovskou slaninu, všechny suroviny pochopitelně na plátky přiměřené síly. Průběžně jsem solil a pepřil, vše zakapal olejem a dal péci. Co čert nechtěl, přijel můj kamarád - a já měl co dělat, aby na mě vůbec zbylo. :-) Pozn.: ta forma je nepřilnavá, takže jsem ji jen mírně vytřel olejem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia