Zimná perníková granola

jenni - fotkajenni, 11. januára 2015
Zimná perníková granola
Foto: jenni

Omamná vôňa perníkov a škorice je pre mňa neodmysliteľne spätá nielen s vianočným obdobím, tiahne sa so mnou celou studenou zimou. Vždy si rada Zobraziť celý popisOmamná vôňa perníkov a škorice je pre mňa neodmysliteľne spätá nielen s vianočným obdobím, tiahne sa so mnou celou studenou zimou. Vždy si rada pochutím na čomsi s touto príchuťou. A čo vy? Skúste prevoňať svoju kuchyňu pri príprave tejto domácej a poctivej granoly, na ktorú vám ponúkam recept (je omnoho zdravšia ako tie, čo nachádzame v obchodoch). Tak na chvíľu vypnime a zamaškrťme si na tejto granole...na raňajky, desiatu, či len tak. www.dontbefakebakesomecake.sk

10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
3/4 hrnčeka
1/2 hrnčeka
2 ČL
1 1/2 ČL
1 ks
štipka
3 PL
3 PL
Okrem toho:
150 ml
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Najprv si pomixujeme alebo pomelieme na jemnejšie kúsky mandle a vlašské orechy, nie úplne na prášok, len na menšie kúsky, ktoré, keď sa upečú, vám budú chrúmať pod zubami.

    Zimná perníková granola - obrázok 1
  2. 2

    Vo veľkej mise si zmiešame vločky (môžete použiť aj bezlepkové), pridáme orechy, perníkové korenie, mletú škoricu, štipku soli a vyškrabané vnútro z vanilkového struku. Všetky suroviny dôkladne premiešame, aby sa prepojili. Do zmesi pridáme roztopený kokosový olej a 2 polievkové lyžice sirupu a premiešame.

  3. 3

    Zmes vysypeme na plech na pečenie, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Granolu už len vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20-25 minúť pri 180 °C. Približne každých 5 minút plech vyberieme a granolu premiešame. Dávame pozor, aby neprihorela (každá rúra na pečenie je iná, niektorú môžu piecť dlhšie, iní kratšie, sledujte si to. Granolu necháme vychladnúť a presypeme ju do sklenenej nádoby.

    Zimná perníková granola - obrázok 3
  4. 4

    Podávame so sójovým jogurtom a brusnicami. Skvelá na rýchle raňajky alebo keď sa vám ráno nechce variť a pripravovať si raňajky. Prípadne si ju môžete zobrať so sebou do školy alebo práve v sklenenom pohári s jogurtom, sušeným ovocím alebo aj s čerstvým ovocím. Prajem vám dobrú chuť!

    Zimná perníková granola - obrázok 4

Diskusia k receptu

danila
páči sa mi tento recept, robím podobne bez perníkového korenia, iste vyskúšam - krásne foto aj celý postup, 5*
jozka2
tvoj recept je vyborny,skoda,ze nemozem vlocky.
havino
ohromne si namiešala s perníkovým korením, ja by som ich jedla samé, všetko v čom je chuť perníku. urobím pre mladšieho mládenca.
kucharka
Viem, zima už je preč... Ale aj tak je táto granola veľmi dobrá.
Ďakujem za recept.


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia