Žihľavová polievka - Супа от коприва (fotorecept)
Autor receptu: alex37
Polievka zo žihľavy je v bulharskej kuchyni top-jarná polievka. Vôňou pripomína vôňu jari.
Okrem toho, že je zdravá a plná vitamínov, jej príprava je veľmi jednoduchá aj pre
nováčika v kuchyni. Recept na žihľavovú polievku je súčasťou receptov každej bulharskej
kuchárskej knihy
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- nazbierame si vršky jarnej žihľavy, orežeme stonky, aby nám zostali lístočky, narežeme na menšie kusy, umyjeme, necháme spariť vo vriacej vode a scedíme.
- do vriacej vody pridáme sparenú žihľavu, cesnak, sušené feferónky a mrkvu, dochutíme soľou a štipkou čierneho korenia.
- na oleji speníme 1/2 póru /bielej časti/ a pridáme červenú papriku a pridáme k polievke. Potom pridáme asi 1dcl paradajkového pretlaku.
- Po 15 minútach pridáme prepláchnutú ryžu /jednu hrsť/ a varíme polievku ešte cca 10 minút, kým sa ryža neuvarí.