Žíhaný múčnik

vanden - fotkavanden, 23. februára 2013
Žíhaný múčnik
Foto: vanden

Veľmi chutný a jednoduchý recept.

10 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Tmavé cesto:
1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1 hrnček
3/4 hrnčeka
1 vrecúško
1 vrecúško
2 ks
2 lyžice
Svetlé cesto:
500 g
1/2 hrnčeka
1 hrnček
1 vrecko
1 vrecúško
2 ks




Postup

  1. 1

    Zmiešame prvú časť ingrediencií, vznikne nám tmavé cesto, ktoré nalejeme na tukom vymastený a múkou posypaný plech, ale niekoľko lyžíc si dáme bokom.

  2. 2

    Svetlé tvarohové cesto pripravíme zmiešaním druhej časti ingrediencií a opatrne ho nalejeme na tmavé cesto.

  3. 3

    Niekoľkými ťahmi vidličkou miestami premiešame. Na povrch potom v tenkých linkách nanesieme zvyšné tmavé cesto Pečieme asi 40 minút pri 170°C.

Diskusia k receptu

cesminaz
Neviem aky jeto ten "zihany"mucnik,ale vyzera dobre-si sikovna :-) vyzera ako mramorovy,odkladam kk vyskusam
akeber
vyzerá fantasticky . pripomína mi koláč Himaláje .... určite je aj chutný si šikula
francuzska1
poznam tento kolacik pod nazvom hrncekovy tvarohovy kolac, je naozaj velmi chutny a rychly, robievam;-)
evanaaa
Myslím, že tento koláč je aj pod názvom - Prešívaná deka a viem, že je dobrý, lebo ho viackrát chválili.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia