Žerbo rezy

helkalHelkal, recept pridal: 6. decembra 2011 19:03Ďalšie jeho recepty

Tento recept je od mojej známej a veľmi skúsenej cukrárky a vynikajúci. Nesmie chýbať na našom stole na každé Vianoce.

Suroviny

45
porcií
30
minút
príprava
40
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Z pripravených surovín si pripravíme cesto a to tak, že do múky rozsekáme maslo, pridáme cukor, droždie rozmiešané v mlieku, 1 vajce, žĺtok. Všetko spolu zamiesime. Necháme odpočinúť v chlade 2 hodiny, ale to nie je podmienka.

2

Cesto rozdelíme na tri rovnaké diely. Prvý diel rozvaľkáme natenko a pomocou valčeka prenesieme na plech, natrieme slivkovým resp. ríbezľovým lekvárom a posypeme orechmi, ktoré sme rozmiešali s cukrom. Opäť zopakujeme postup, na plech prenesieme pomocou valčeka rozvaľkané cesto, ktoré natrieme lekvárom, posypeme orechmi s cukrom a opäť prenesieme rozvaľkané cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry.

3

Upečený koláč polejeme čokoládovou polevou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • helkal, 6. decembra 2011 o 19:05
    Tieto rezy pečiem pravidelne každé Vianoce a len sa tak po nich zapráši. foto doložím neskôr. Neoľutujete, skúste tento recept, je fakt výnikajúci.


  • zdenkas, 6. decembra 2011 o 20:49
    Ano tento koláčik poznám a je fakt výborný,odporúčam.


  • 3sandra3, 6. decembra 2011 o 21:42
    tento koláčik veeeľmi ľúbim


  • maryxx, 6. decembra 2011 o 22:52
    ja ho musim mat na kazde narodeniny :)


  • marienka44, 7. decembra 2011 o 09:32
    aj ja som dala recept na Zerbo rezy sem na Varechu. :-)


  • garanco, 7. decembra 2011 o 10:42
    Stará osvedčená klasika!


  • xxlka, 7. decembra 2011 o 16:24
    Žerbo musí byť! Ja zvyknem ešte orechovú plnku pokropiť dvoma,troma lyžičkami mlieka. Už naplnený plech nechávam trochu "akože" nakysnúť, a potom pečiem.


  • lia66, 8. decembra 2011 o 11:09
    ZSERBÓ-mňáááááám-milujem tieto rezy!!!...naučila ma ich svokra. Len u nás musí byť lekvár jedine ríbezľový-s iným nám to nechutí...aj svokra ho tak robí-ževraj v HU sa to tak...je to ich národný koláčik...už sa teším na sviatky ku nim!


  • helkal, 9. decembra 2011 o 19:35
    Stará dobrá klasika, nevymizne nikde. Darmo osvedčené je aj vydarené.


  • agarko, 15. marca 2013 o 12:57
    Ja mám podobný recept, ešte pridávam troška prášku do pečiva a 1 hodinu nechám koláč kysnúť. Je vinikajúci.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist