Žerbo rezy

helkalHelkal, recept pridal: 6. decembra 2011 19:03Ďalšie jeho recepty

Tento recept je od mojej známej a veľmi skúsenej cukrárky a vynikajúci. Nesmie chýbať na našom stole na každé Vianoce.

Suroviny

45
porcií
30
minút
príprava
40
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Z pripravených surovín si pripravíme cesto a to tak, že do múky rozsekáme maslo, pridáme cukor, droždie rozmiešané v mlieku, 1 vajce, žĺtok. Všetko spolu zamiesime. Necháme odpočinúť v chlade 2 hodiny, ale to nie je podmienka.

2

Cesto rozdelíme na tri rovnaké diely. Prvý diel rozvaľkáme natenko a pomocou valčeka prenesieme na plech, natrieme slivkovým resp. ríbezľovým lekvárom a posypeme orechmi, ktoré sme rozmiešali s cukrom. Opäť zopakujeme postup, na plech prenesieme pomocou valčeka rozvaľkané cesto, ktoré natrieme lekvárom, posypeme orechmi s cukrom a opäť prenesieme rozvaľkané cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry.

3

Upečený koláč polejeme čokoládovou polevou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • helkal, 6. decembra 2011 o 19:05
    Tieto rezy pečiem pravidelne každé Vianoce a len sa tak po nich zapráši. foto doložím neskôr. Neoľutujete, skúste tento recept, je fakt výnikajúci.


  • zdenkas, 6. decembra 2011 o 20:49
    Ano tento koláčik poznám a je fakt výborný,odporúčam.


  • 3sandra3, 6. decembra 2011 o 21:42
    tento koláčik veeeľmi ľúbim


  • maryxx, 6. decembra 2011 o 22:52
    ja ho musim mat na kazde narodeniny :)


  • marienka44, 7. decembra 2011 o 09:32
    aj ja som dala recept na Zerbo rezy sem na Varechu. :-)


  • garanco, 7. decembra 2011 o 10:42
    Stará osvedčená klasika!


  • xxlka, 7. decembra 2011 o 16:24
    Žerbo musí byť! Ja zvyknem ešte orechovú plnku pokropiť dvoma,troma lyžičkami mlieka. Už naplnený plech nechávam trochu "akože" nakysnúť, a potom pečiem.


  • lia66, 8. decembra 2011 o 11:09
    ZSERBÓ-mňáááááám-milujem tieto rezy!!!...naučila ma ich svokra. Len u nás musí byť lekvár jedine ríbezľový-s iným nám to nechutí...aj svokra ho tak robí-ževraj v HU sa to tak...je to ich národný koláčik...už sa teším na sviatky ku nim!


  • helkal, 9. decembra 2011 o 19:35
    Stará dobrá klasika, nevymizne nikde. Darmo osvedčené je aj vydarené.


  • agarko, 15. marca 2013 o 12:57
    Ja mám podobný recept, ešte pridávam troška prášku do pečiva a 1 hodinu nechám koláč kysnúť. Je vinikajúci.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist