Žerbo rezy

helkalHelkal, 58 ročná žena, Margecany, 6. decembra 2011 19:03
Ďalšie jej recepty »

Tento recept je od mojej známej a veľmi skúsenej cukrárky a vynikajúci. Nesmie chýbať na našom stole na každé Vianoce.

45
porcií
30 min
príprava
40 min
na 200 °C

Suroviny

45 dkg
30 dkg
2 PL
2 dkg
3 PL
1 ks čerstvé celé
1 ks
15 dkg
15 dkg
1 balíček

Postup prípravy

  1. 1

    Z pripravených surovín si pripravíme cesto a to tak, že do múky rozsekáme maslo, pridáme cukor, droždie rozmiešané v mlieku, 1 vajce, žĺtok. Všetko spolu zamiesime. Necháme odpočinúť v chlade 2 hodiny, ale to nie je podmienka.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na tri rovnaké diely. Prvý diel rozvaľkáme natenko a pomocou valčeka prenesieme na plech, natrieme slivkovým resp. ríbezľovým lekvárom a posypeme orechmi, ktoré sme rozmiešali s cukrom. Opäť zopakujeme postup, na plech prenesieme pomocou valčeka rozvaľkané cesto, ktoré natrieme lekvárom, posypeme orechmi s cukrom a opäť prenesieme rozvaľkané cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry.

  3. 3

    Upečený koláč polejeme čokoládovou polevou.

ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist