Žerbo rezy

helkalHelkal, recept pridal: 6. decembra 2011 19:03Ďalšie jeho recepty

Tento recept je od mojej známej a veľmi skúsenej cukrárky a vynikajúci. Nesmie chýbať na našom stole na každé Vianoce.

Suroviny

45
porcií
30
minút
príprava
40
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Z pripravených surovín si pripravíme cesto a to tak, že do múky rozsekáme maslo, pridáme cukor, droždie rozmiešané v mlieku, 1 vajce, žĺtok. Všetko spolu zamiesime. Necháme odpočinúť v chlade 2 hodiny, ale to nie je podmienka.

Cesto rozdelíme na tri rovnaké diely. Prvý diel rozvaľkáme natenko a pomocou valčeka prenesieme na plech, natrieme slivkovým resp. ríbezľovým lekvárom a posypeme orechmi, ktoré sme rozmiešali s cukrom. Opäť zopakujeme postup, na plech prenesieme pomocou valčeka rozvaľkané cesto, ktoré natrieme lekvárom, posypeme orechmi s cukrom a opäť prenesieme rozvaľkané cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Upečený koláč polejeme čokoládovou polevou.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

10 komentárov k receptu
  • helkal, 6. decembra 2011 o 19:05
    Tieto rezy pečiem pravidelne každé Vianoce a len sa tak po nich zapráši. foto doložím neskôr. Neoľutujete, skúste tento recept, je fakt výnikajúci.


  • zdenkas, 6. decembra 2011 o 20:49
    Ano tento koláčik poznám a je fakt výborný,odporúčam.


  • 3sandra3, 6. decembra 2011 o 21:42
    tento koláčik veeeľmi ľúbim


  • maryxx, 6. decembra 2011 o 22:52
    ja ho musim mat na kazde narodeniny :)


  • marienka44, 7. decembra 2011 o 09:32
    aj ja som dala recept na Zerbo rezy sem na Varechu. :-)


  • garanco, 7. decembra 2011 o 10:42
    Stará osvedčená klasika!


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 4 komentárov)
  • xxlka, 7. decembra 2011 o 16:24
    Žerbo musí byť! Ja zvyknem ešte orechovú plnku pokropiť dvoma,troma lyžičkami mlieka. Už naplnený plech nechávam trochu "akože" nakysnúť, a potom pečiem.


  • lia66, 8. decembra 2011 o 11:09
    ZSERBÓ-mňáááááám-milujem tieto rezy!!!...naučila ma ich svokra. Len u nás musí byť lekvár jedine ríbezľový-s iným nám to nechutí...aj svokra ho tak robí-ževraj v HU sa to tak...je to ich národný koláčik...už sa teším na sviatky ku nim!


  • helkal, 9. decembra 2011 o 19:35
    Stará dobrá klasika, nevymizne nikde. Darmo osvedčené je aj vydarené.


  • agarko, 15. marca 2013 o 12:57
    Ja mám podobný recept, ešte pridávam troška prášku do pečiva a 1 hodinu nechám koláč kysnúť. Je vinikajúci.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Slovak Food Festival 2014
Od 22. do 25. mája 2014 najväčší food festival na Slovensku už po piaty raz na Bratislavskom hrade.

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist