Žerbo rezy

helkalHelkal, recept pridal: 6. decembra 2011 19:03Ďalšie jeho recepty

Tento recept je od mojej známej a veľmi skúsenej cukrárky a vynikajúci. Nesmie chýbať na našom stole na každé Vianoce.

Suroviny

45
porcií
30
minút
príprava
40
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Z pripravených surovín si pripravíme cesto a to tak, že do múky rozsekáme maslo, pridáme cukor, droždie rozmiešané v mlieku, 1 vajce, žĺtok. Všetko spolu zamiesime. Necháme odpočinúť v chlade 2 hodiny, ale to nie je podmienka.

2

Cesto rozdelíme na tri rovnaké diely. Prvý diel rozvaľkáme natenko a pomocou valčeka prenesieme na plech, natrieme slivkovým resp. ríbezľovým lekvárom a posypeme orechmi, ktoré sme rozmiešali s cukrom. Opäť zopakujeme postup, na plech prenesieme pomocou valčeka rozvaľkané cesto, ktoré natrieme lekvárom, posypeme orechmi s cukrom a opäť prenesieme rozvaľkané cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry.

3

Upečený koláč polejeme čokoládovou polevou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • helkal, 6. decembra 2011 o 19:05
    Tieto rezy pečiem pravidelne každé Vianoce a len sa tak po nich zapráši. foto doložím neskôr. Neoľutujete, skúste tento recept, je fakt výnikajúci.


  • zdenkas, 6. decembra 2011 o 20:49
    Ano tento koláčik poznám a je fakt výborný,odporúčam.


  • 3sandra3, 6. decembra 2011 o 21:42
    tento koláčik veeeľmi ľúbim


  • maryxx, 6. decembra 2011 o 22:52
    ja ho musim mat na kazde narodeniny :)


  • marienka44, 7. decembra 2011 o 09:32
    aj ja som dala recept na Zerbo rezy sem na Varechu. :-)


  • garanco, 7. decembra 2011 o 10:42
    Stará osvedčená klasika!


  • xxlka, 7. decembra 2011 o 16:24
    Žerbo musí byť! Ja zvyknem ešte orechovú plnku pokropiť dvoma,troma lyžičkami mlieka. Už naplnený plech nechávam trochu "akože" nakysnúť, a potom pečiem.


  • lia66, 8. decembra 2011 o 11:09
    ZSERBÓ-mňáááááám-milujem tieto rezy!!!...naučila ma ich svokra. Len u nás musí byť lekvár jedine ríbezľový-s iným nám to nechutí...aj svokra ho tak robí-ževraj v HU sa to tak...je to ich národný koláčik...už sa teším na sviatky ku nim!


  • helkal, 9. decembra 2011 o 19:35
    Stará dobrá klasika, nevymizne nikde. Darmo osvedčené je aj vydarené.


  • agarko, 15. marca 2013 o 12:57
    Ja mám podobný recept, ešte pridávam troška prášku do pečiva a 1 hodinu nechám koláč kysnúť. Je vinikajúci.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Pastierska kapsa
Do poroty ľubľanských medzinárodných konkurzov vína chodím už viac ako tridsať rokov. Spoznal som tam veľa znalcov skvelých vín i jedál.

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 19/2015: Jar na tanieri Jar na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 7. mája v denníku Pravda.


TOPlist