Žerbó rezy

johanesa - fotkajohanesa, 30. októbra 2011
Žerbó rezy
Foto: johanesa

Je to naozaj dobrý koláč...

25
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

1/2 kg
1/4 kg
1 - 2 celé
2 dkg
3 PL
 trochu
 štipka
PLNKA:
20 dkg




Postup

  1. 1

    Všetko vymiesime a rozdelíme na 2 časti. Na plech rozvaľkáme jednu časť potrieme ju lekvárom a posypeme orechami (plnka).

  2. 2

    S druhým plátom prikryjeme prvú časť a upečieme. Vychladnuté polejeme čokoládou

Diskusia k receptu

jamarlen
veľmi uľahčené, len z dvoch plátov, ale ja neviem vyvaľkať rovnomerne ani jeden, tak radšej čakám, kto ma nimi ponúkne, hoci aj iba z dvoch vrstiev....:)))
3sandra3
tak aj ja by som radšej čakala, kto ma nimi ponúkne, ale to by som si asi moc nezajedla.... a tieto rezy milujem,,, takže si ich musím upiecť,,, sú výborné
zaffi
pečiem tento koláčik veľmi často, dávam celú kocku droždia,mlieko podľa potreby a prášok do pečiva. Soľ nedávam. Spracované cesto rozdelím na 3 časti, spracujem na bochníky a hneď vaľkám. Dám na plech prvý plát cesta, potriem pikantným džemom, na to polovicu orechovej plnky , 20 Dg orechy, 10 Dg cukor, vanilkový cukor /v recepte je cukor vynechaný/, na to druhý plát, zase natriem džemom+ druhú polovicu plnky, prikryjem tretím plátom. popichám vidličkou a upečiem. Povrch polejem čokoládovou polevou.
alexdidi
Tak týmto rezom ja neviem prísť na chuť.Skúšala som to už mnohokrát,keď ostatní tak chválili,ale nič....neviem prečo,ale nechutia mi i keď viem,že mnohí ich zbožňujú....všetky čo som zatiaľ chutnala však boli viacvrstvové,asi to k tomu koláču patrí...
dankasamka
robím podobne , delím na 3 časti a nechám 1 hodinu podkysnúť a až potom pečiem . Lekvár používam ríbezľový ...
johanesa
Aj ja môj brat robí viac vrstiev ale tieto rezy sú iba na rýchlo....priznám sa že mne až tak tam tie orechy nechutia ale zjem ich...
zaffi
Môžte dať aj makovú plnku namiesto orechovej, alebo jednu vrstvu makovej a druhú orechovú. Občas to urobím s dvoma plnkami a nemá chybu.
johanesa
ďakujem za dobrý nápad môže to byť vynikajúce ...vyskúšam
valeri
Dobrý koláčik, poznám ho od detstva, a mám ho veľmi rada.
marikafil
Tiež ho poznám a robievam, robila som aj podľa maďarského receptu, čo manžel "vygúglil" a to bolo dokonca zo štyroch plátov cesta. Je to vynikajúci koláčik, ale potrebuje dlhšiu dobu "odstáť", aby sa tie chute prepojili. Akurát že u nás nestíha odstáť, lebo ho "niekto" stihne vyjesť:-)
johanesa
Aj u nás by sa rýchlo zjedol keby veľmi ľúbime orechy...
matased
poznám a pravidelne robím hlavne na Vianoce. Dlho vydržia ako čerstvé
agatka
moja svagrina Marienka Kacurakova z Kamennej Poruby,ho robi najkrajsi a najlepsi,nedelu som sa ho tolko nazrala az som v noci musela vracat...no co uz ,ale bol fantasticky,ona dava 3 vrstvy,ja som deges ja to nedokazem
matata1
U nás tento koláčik dostal prezývku "Žerho", lebo je veľmi žravý, a podobne ako píše @marikafil nestihne odstáť, lebo ho tiež niekto stihne vyjesť.
hannah22
tiež robím z troch vrstiev a do orechov s lekvárom dávam dve lyžičky rumu, a ozaj je veľmi veľmi žravý.... :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia