Žemľový knedlík s Karlovarskou šunkou

mecom - fotkamecom, 1. júla 2015
Žemľový knedlík s Karlovarskou šunkou
Foto: mecom

Komerčný recept od šéfkuchára Mareka Orta

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
800 g
300 g
200 ml
150 g
1000 g
100 g
1 fľaša




Postup

  1. 1

    Pečivo si nakrájame na malé kocky a necháme ho vyschnúť. Cibuľu si nakrájame najemno, časť cibule necháme na kapustu a druhú časť orestujeme s nakrájanou karlovarskou šunkou na kocky a pridáme na pečivo. Mliekom a rozpusteným maslom navlhčíme pečivo.

  2. 2

    Oddelíme žĺtky a pridáme na pečivo. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh a vňať nasekáme najemno a všetko ľahko premiešame s pečivom, ktoré ochutíme soľou a muškátovým orieškom. Vytvarujeme guľky a varíme v pare 10-15 minút podľa veľkosti.

  3. 3

    Na zvyšku cibule orestujeme kapustu nakrájanú na pásiky, pridáme rascu, cukor a necháme skaramelizovať, podlejeme pivom a udusíme domäkka. Dochutíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia