Žemlovka
Autor receptu: sissi29
Predpokladám, že žemlovka je to preto lebo sa robí zo starých žemlí prípadne rožkov. Ale ako by ste nazvali žemlovku kde namiesto žemlí je použitá vianočka? Žeby Vianočlovka??? ;-)
8 porcií |
30 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Vianočku si pokrájame na plátky. Omočíme v mlieku s 1/2 vanilkového cukru. Uložíme 1. vrstvu vianočky do maslom vymastenej zapekacej formy.
- Na vianočku dáme tvaroh, ktorý sme si zmiešali s jedným vanilkovým cukrom, 1-2 PL kryštáloveho cukru a hrozienkami.
- Na tvaroh poukladáme jahôdky prekrojené na polovicu, ktoré sme zbavili vody (teda ak ich máme z konzervy).
Vrstvenie opakujem v poradí vianočka namočená v mlieku, tvaroh a v mojom prípade postrúhané jabĺčka (ošúpané a zbavené jadrovníka) s cukrom ak sú jabĺčka príliš kyslé.
- Na vrch poukladáme maslo pokrájané na tenké plátky a už len pečieme vo vyhriatej rúre.
Môžeme servírovať so šľahačkou, jahodovou prípadne čokoládovou polevou alebo len tak bez ničoho.