Žemlovka

Autor receptu: sissi29

Predpokladám, že žemlovka je to preto lebo sa robí zo starých žemlí prípadne rožkov. Ale ako by ste nazvali žemlovku kde namiesto žemlí je použitá vianočka? Žeby Vianočlovka??? ;-)

8
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vianočku si pokrájame na plátky. Omočíme v mlieku s 1/2 vanilkového cukru. Uložíme 1. vrstvu vianočky do maslom vymastenej zapekacej formy.
  2. Na vianočku dáme tvaroh, ktorý sme si zmiešali s jedným vanilkovým cukrom, 1-2 PL kryštáloveho cukru a hrozienkami.
  3. Na tvaroh poukladáme jahôdky prekrojené na polovicu, ktoré sme zbavili vody (teda ak ich máme z konzervy). Vrstvenie opakujem v poradí vianočka namočená v mlieku, tvaroh a v mojom prípade postrúhané jabĺčka (ošúpané a zbavené jadrovníka) s cukrom ak sú jabĺčka príliš kyslé.
  4. Na vrch poukladáme maslo pokrájané na tenké plátky a už len pečieme vo vyhriatej rúre. Môžeme servírovať so šľahačkou, jahodovou prípadne čokoládovou polevou alebo len tak bez ničoho.