Žemlovka

Žemlovka
Foto: sissi29
sissi29Sissi29, recept pridal: 3. júna 2011 13:37Ďalšie jeho recepty

Predpokladám, že žemlovka je to preto lebo sa robí zo starých žemlí prípadne rožkov. Ale ako by ste nazvali žemlovku kde namiesto žemlí je použitá vianočka? Žeby Vianočlovka??? ;-)

Suroviny

8
porcií
30
minút
príprava
45
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Vianočku si pokrájame na plátky. Omočíme v mlieku s 1/2 vanilkového cukru. Uložíme 1. vrstvu vianočky do maslom vymastenej zapekacej formy.

2

Na vianočku dáme tvaroh, ktorý sme si zmiešali s jedným vanilkovým cukrom, 1-2 PL kryštáloveho cukru a hrozienkami.

3

Na tvaroh poukladáme jahôdky prekrojené na polovicu, ktoré sme zbavili vody (teda ak ich máme z konzervy). Vrstvenie opakujem v poradí vianočka namočená v mlieku, tvaroh a v mojom prípade postrúhané jabĺčka (ošúpané a zbavené jadrovníka) s cukrom ak sú jabĺčka príliš kyslé.

4

Na vrch poukladáme maslo pokrájané na tenké plátky a už len pečieme vo vyhriatej rúre. Môžeme servírovať so šľahačkou, jahodovou prípadne čokoládovou polevou alebo len tak bez ničoho.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evanaaa, 3. júna 2011 o 16:41
    Robievala som ale z dia vianočky, nevadí, že je žemlovka z pečiva, ono sa to všeobecne myslí ako názov, no môže byť vianočková žemlovka, alebo vianočkový nákyp, dobré to bude stále. Len dávam do mlieka-rozhabarkujem- aj zo tri žľtky, je to lepšie a z bielkov sneh navrch, to mám tak rada. Ale dobrá môže byť s jahôdkami, to ma nenapadlo, či s jabĺčkom, podľa teba.


  • hubata, 3. júna 2011 o 23:10
    Vidíš to je dobrý nápad - ten zapečený sneh. Aj táto vianočková žemľovka vyzerá super !


  • murgaska, 4. júna 2011 o 13:32
    no,to som uz nerobila 40 rokov zajtra mi pridu vnucatka,skusim to.Diky......M


  • jaja53, 4. júna 2011 o 20:20
    Je to vyborny recept,robievam ju casto.Len z vianocky a na vrch sneh. :) Super pre moju maskrtnu polovicku,ale aj vnucence.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist