Žemlovka

sissi29 - fotkasissi29, 3. júna 2011
Žemlovka
Foto: sissi29

Predpokladám, že žemlovka je to preto lebo sa robí zo starých žemlí prípadne rožkov. Ale ako by ste nazvali žemlovku kde namiesto žemlí je Zobraziť celý popisPredpokladám, že žemlovka je to preto lebo sa robí zo starých žemlí prípadne rožkov. Ale ako by ste nazvali žemlovku kde namiesto žemlí je použitá vianočka? Žeby Vianočlovka??? ;-)

8
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
2 ks
 podľa vlastného výberu (ja som dávala zavárane jahody a čerstvé jabĺčka)
 za hrsť
4-5 ks
 na močenie vianočky
125 g
4-5 PL (záleží to chutí človeka




Postup

  1. 1

    Vianočku si pokrájame na plátky. Omočíme v mlieku s 1/2 vanilkového cukru. Uložíme 1. vrstvu vianočky do maslom vymastenej zapekacej formy.

  2. 2

    Na vianočku dáme tvaroh, ktorý sme si zmiešali s jedným vanilkovým cukrom, 1-2 PL kryštáloveho cukru a hrozienkami.

  3. 3

    Na tvaroh poukladáme jahôdky prekrojené na polovicu, ktoré sme zbavili vody (teda ak ich máme z konzervy). Vrstvenie opakujem v poradí vianočka namočená v mlieku, tvaroh a v mojom prípade postrúhané jabĺčka (ošúpané a zbavené jadrovníka) s cukrom ak sú jabĺčka príliš kyslé.

  4. 4

    Na vrch poukladáme maslo pokrájané na tenké plátky a už len pečieme vo vyhriatej rúre. Môžeme servírovať so šľahačkou, jahodovou prípadne čokoládovou polevou alebo len tak bez ničoho.

Diskusia k receptu

evanaaa
Robievala som ale z dia vianočky, nevadí, že je žemlovka z pečiva, ono sa to všeobecne myslí ako názov, no môže byť vianočková žemlovka, alebo vianočkový nákyp, dobré to bude stále. Len dávam do mlieka-rozhabarkujem- aj zo tri žľtky, je to lepšie a z bielkov sneh navrch, to mám tak rada. Ale dobrá môže byť s jahôdkami, to ma nenapadlo, či s jabĺčkom, podľa teba.
hubata
Vidíš to je dobrý nápad - ten zapečený sneh. Aj táto vianočková žemľovka vyzerá super !
murgaska
no,to som uz nerobila 40 rokov zajtra mi pridu vnucatka,skusim to.Diky......M
jaja53
Je to vyborny recept,robievam ju casto.Len z vianocky a na vrch sneh. :) Super pre moju maskrtnu polovicku,ale aj vnucence.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia