Žemlovka

Žemlovka
Foto: sissi29
sissi29Sissi29, recept pridal: 3. júna 2011 13:37Ďalšie jeho recepty

Predpokladám, že žemlovka je to preto lebo sa robí zo starých žemlí prípadne rožkov. Ale ako by ste nazvali žemlovku kde namiesto žemlí je použitá vianočka? Žeby Vianočlovka??? ;-)

Suroviny

8
porcií
30
minút
príprava
45
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Vianočku si pokrájame na plátky. Omočíme v mlieku s 1/2 vanilkového cukru. Uložíme 1. vrstvu vianočky do maslom vymastenej zapekacej formy.

2

Na vianočku dáme tvaroh, ktorý sme si zmiešali s jedným vanilkovým cukrom, 1-2 PL kryštáloveho cukru a hrozienkami.

3

Na tvaroh poukladáme jahôdky prekrojené na polovicu, ktoré sme zbavili vody (teda ak ich máme z konzervy). Vrstvenie opakujem v poradí vianočka namočená v mlieku, tvaroh a v mojom prípade postrúhané jabĺčka (ošúpané a zbavené jadrovníka) s cukrom ak sú jabĺčka príliš kyslé.

4

Na vrch poukladáme maslo pokrájané na tenké plátky a už len pečieme vo vyhriatej rúre. Môžeme servírovať so šľahačkou, jahodovou prípadne čokoládovou polevou alebo len tak bez ničoho.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evanaaa, 3. júna 2011 o 16:41
    Robievala som ale z dia vianočky, nevadí, že je žemlovka z pečiva, ono sa to všeobecne myslí ako názov, no môže byť vianočková žemlovka, alebo vianočkový nákyp, dobré to bude stále. Len dávam do mlieka-rozhabarkujem- aj zo tri žľtky, je to lepšie a z bielkov sneh navrch, to mám tak rada. Ale dobrá môže byť s jahôdkami, to ma nenapadlo, či s jabĺčkom, podľa teba.


  • hubata, 3. júna 2011 o 23:10
    Vidíš to je dobrý nápad - ten zapečený sneh. Aj táto vianočková žemľovka vyzerá super !


  • murgaska, 4. júna 2011 o 13:32
    no,to som uz nerobila 40 rokov zajtra mi pridu vnucatka,skusim to.Diky......M


  • jaja53, 4. júna 2011 o 20:20
    Je to vyborny recept,robievam ju casto.Len z vianocky a na vrch sneh. :) Super pre moju maskrtnu polovicku,ale aj vnucence.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist