Žemľové kvietky fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 25. júna 2013

Recept na tieto žemle som našla na internete. http://www.bakingobsession.com/2011/11/21/pumpkin-and-cheese-yeast-flowers/ Pôvodné cesto bolo sladké s tekvicou. Ja mám doma momentálne čerstvé oškvarky, Zobraziť celý popisRecept na tieto žemle som našla na internete. http://www.bakingobsession.com/2011/11/21/pumpkin-and-cheese-yeast-flowers/ Pôvodné cesto bolo sladké s tekvicou. Ja mám doma momentálne čerstvé oškvarky, tak sa ich snažím používať kde sa len dá. Pridala som ich aj sem do týchto žemlí.

12 ks
porcií
15+50 kysnutie minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
100 g
1 PL
2 PL
350 ml
1 PL
1 KL
1 PL
 na potretie




Postup

  1. 1

    Vo vlaznej vode som si rozmiesala oskvarky a roztlacene uvarene zemiaky. Do misky na miesenie som dala bielu a raznu muku, sol, cukor a kvasnice. Priliala som vodu a mixerom som si vymiesila cesto. Cesto som dala na teple miesto vykysnut.

    Žemľové kvietky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnute cesto som dala na dosku a nechala som ho este trochu podkysnut.

    Žemľové kvietky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto som rukami rozgulala na valcek a pokrajala som ho na 12 priblizne rovnakych dielov.

    Žemľové kvietky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kusky cesta som sformovala gulky.

    Žemľové kvietky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Gulky cesta som prstami roztlacila na placky hrube asi 1 1/2cm.

    Žemľové kvietky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Formickou som si oznacila stred.

    Žemľové kvietky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Noznicami som cesto ponastrihovala po stred oznaceny formickou.

    Žemľové kvietky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Stred cesta som potrela rozslahanym vajickom.

    Žemľové kvietky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Formicku som dala naspat na potrety stred cesta a nasypala som do nej semienka. Tymto sposobom sa tam tie semienka lahsie davaju. Zostanu len tam kde ich cheme mat.

    Žemľové kvietky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zemle som dala na plech potrety mastou. Piekla som ich vo vyhriatej rure 180C 30 minut.

    Žemľové kvietky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Upecene zemle som dala na mriezku a potrela som ich hned mastou.

    Žemľové kvietky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Tentokrat som pouzila toto chlebove cesto, ale tento tvar zemli urcite budem robit castejsie aj s inaksim kysnutym cestom. Na sladko aj na slano.

Diskusia k receptu

tatranka
Už som si ho Danielka pridala do KK.Zase jeden pekný recept do mojej kolekcie receptov /Pečivko/ .
manya
dobrá inšpirácia aj s formičkou aj s tvarom žemlí, ukladám.
izabella929
nádherná práca s kysnutým cestom.-)) vyzerajú krásne a veľmi chutne.-)))páči sa mi tvoj recept.-))
babkamt
Netradičné pečivo si nám ponúkla . Tvoj recept si ukladám do kk .
anina6
len sa do nich zahryznúť, lákavé a určite aj chutné pečivko, kk.
valeri
krásný nápad, hneď to inak vyzerá ako obyčajné žemle a navyše tie škvarky... mňaaaaam
medovnicek
recept presne podľa môjho gusta, už aj si ho odkladám a v najbližšej dobe tieto kvetinky upečiem, veľmi sa mi páči ako si vyriešila ten posyp na vrchu - myslím tú formičku:)
iva63
super recept, dostatočne zdokumentovaný...ten zaujímavý postup sa mi veľmi páči, tiež chválim tú pomôcku s vykrajovačkou, aby sa semiačka "nerozpŕchli" po celom pečive! už je v kk, ďakujem - vyskúšam!
jerica
@palokuchki Danielka, výborný recept , inšpirácii nie je nikdy dosť, tvojimi receptami to len tak srší:-)uložené aj vytlačené. V robote som už stihla povytláčať viacej receptov, tvoje nesmú chýbať:-)
ariela6
Danielka tiež som tvojimi receptami nadčena je v nych citit že variš rada a je pekne od teba že si daš namahu a všetko krasne nafotiš a popíšeš tvoje pečivo si ukladam a najblišie dni upečiem prajem ti vela zdravia aby sme tu mali čo najviac tvojich receptov
pupava
vyzerajú super, uložím, vyskúšam. akurát mi napadá, či by sa nedala urobiť i plnená verzia, tak sa možno pokúsim i o tú (:
palokuchki
Som velmi rada, ze sa vam tento recept paci. Dakujem vam vsetkym za velmi mile komentare. Naozaj ma velmi potesili. Je tu vela moznosti kombinovania a obmienania druhov cesta a semienok alebo orechov na posypanie. @pupava ja som na to tiez myslela, ze mozno by sa to tak dalo. Naplnit napriklad orechovou plnkou a vrch posypat posekanymi orechami. Ak vyskusas daj vediet ako ti to vyslo.
pusta
krásna práca, páči sa mi nápad s vykrajovačkou, aby sa semená nerozsypali po celom pčive.
super.
hannah22
ukladám a obdivujem, tvoj recept je ako vždy skvelý.... rada sa priučím..... :))
janger
Danka, super si zase napiekla. Velmi pekne zemlicky-buchticky :-). Pa-pa.
evanaaa
Jaj, Danielka, ešteže som dojedla chlieb s cibuľou, tie žemličky sú krásne, aj chutné, a ešte k tomu s oškvarkami, viem si predstaviť tú vôňu po vytiahnutí z rúry. A dala si nám aj dobrý nápad, ako sypať semienka, aby neboli po celom plechu.
ywett
nádherný recept, ako všetky od teba! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia