Ospravedlnujeme sa za vypadok receptov. Recepty coskoro nabehnu spat.

Žemľové knedle

Žemľové knedle
Foto: peta5
peta5Peta5, recept pridal: 1. decembra 2012 20:03Ďalšie jeho recepty

Ku všetkým ˝knedlovým˝ jedlám. Recept pochádza z Prahy, robíme ho v reštaurácii neďaleko Frankfurtu a niekedy nestíhame gúľať :)

Suroviny

30
minút
príprava
9
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Žemľové kocky si nasypeme do ˝lavóra˝ a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Maslo si dáme rozpustiť, zalejeme mliekom a necháme zohriať na vlažno (nie horúce!!) Rozšľaháme vajíčka, pridáme k mlieku, osolíme, okoreníme, pridáme muškátový orech a premiešame. Potom touto zmesou zalejeme žemle a dôkladne ihneď miešame, aby sa nám rovnomerne ˝napili˝. Necháme odstáť 15 min.

2

Zatiaľ si dáme zovrieť vodu do väčšieho hrnca, pridáme bujón, alebo aj dva, alebo vývar. Pripravíme si dosku kam budeme knedlíky po horúcom kúpeli ukladať na vychladnutie a misku s vlažnou vodou.

3

Najskôr si to celé znovu premiešame. Ja si potom menšou naberačkou na polievku knedlíky nadávkujem a keď ich mám takto prichystané, ide sa gúľať. Najskôr trochu silnejšie aby sa to všetko riadne spojilo. Potom si z misky s vodou knedlík trošku pokropím a medzi dlaňami ho dohladka dotvarujem. Do hladka preto, aby nám pri varení nepresiakla voda dnu a knedlík sa nerozpadol. Dáme do vriaceho vývaru a varíme pod pokrievkou 9 minút. Vyberieme a môžme okamžite podávať. Alebo necháme vychladnúť a šup do mrazáku. Po rozmrazení si ich dám na 9 min. do pary a sú ako čerstvé.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sovka62, 2. decembra 2012 o 08:04
    A k čomu ich podávaš? Či len samé ako hlavné jedlo? Alebo rovno v tom vývare?


  • peta5, 2. decembra 2012 o 11:18
    Aha, zabudla som napísať k čomu sa knedle podávajú. Takže napr. hríbové al. mäsové ragú, sviečková, knedlo-vepřo-zelo,.... Alebo teda v tom vývare ak Ti to tak chutí, rozhodnutie je na Tebe. U nás ide vývar psovi do granúl.


  • huck, 2. decembra 2012 o 23:03
    ...ale nezabudla! Ved to, k čomu knedle podávaš píšeš v úvodnej vete :
    " Móóóc dobrá a chutná vec k ragú a ostatným ˝knedlovým˝ jedlám :) "
    Určite vyskúšam .


  • peta5, 3. decembra 2012 o 19:31
    no to som si potom narýchlo opravila, aby to teda tak nepôsobilo. vyskúšaj, sú ozaj chutné, moji chlapi na ne nedajú dopustiť :) potom daj vedieť ako si dopadla:)


  • evanaaa, 5. decembra 2012 o 16:29
    Podobné sú tým Karlovarským a im podobným, len tam ide aj múka, takže ozaj treba vyskúšať a porovnať.


  • peta5, 6. decembra 2012 o 20:10
    ano, to je pravda, ale mne prídu tieto bez múky také ˝odľahčené˝



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist