Žemľová knedľa fotorecept

bogar - fotkabogar, 19. novembra 2011
Žemľová knedľa (fotorecept)
Foto: bogar

prvý krát som niečo také robila a veru nie posledný :) ...... veľmi dobrééé odporúčam .... :)

4
porcie
15 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3  alebo rožky 3-4
1 ks
2 ks
  - strúčiky




Postup

  1. 1

    rozpustila som si maslo na ktoré som si dala opražiť cibuľku ....

    Žemľová knedľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    potom som pridala šunku a krátko ju popražila .......

    Žemľová knedľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na pokrájané staršie žemle som vyliala teplú zmes, koreniny, soľ, a posekanú vňať a dve vajíčka . Všetko som premiešala a nechala chvíľku postáť ....

    Žemľová knedľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zmes som jemne zahustila strúhankou kto preženie môže rozriediť opäť mliekom .....

    Žemľová knedľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    takúto zmesku som rozdelila na dva bochníky a vytvarovala som na fólií ´´knedľu´´......

    Žemľová knedľa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    asi takto.-...... :)

    Žemľová knedľa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    urobila som si z nich "salónky" poriadne som konce zviazala niťou jemne a opatrne som ich popichala ostrím nožom a šup do vriacej posolenej vody.... :)

    Žemľová knedľa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    skúsila som trochu skrášliť osolenú vodu tak že som roztlačila do nej dva strúčiky cesnaku :) ...... povaríme nezabudneme otáčať ... :) po uvarení som ich rozbalila a potrela maslom ... :) ..........a dobrú chuť

    Žemľová knedľa (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

anina43
žemlové knedle mám veľmi rada, skúsim podľa Tvojho receptu, určite sú výborné
larisamihalik
nepíšeš koľko žemlí, alebo rožkov, žiadnu gramáž, takže ako to robiť? inak to vyzerá super
modrykamen
Dobré, ale ako prejde cesnaková chuť cez celofán? Cesnak je asi len pre vôňu v kuchyni. Tiež varím (dokonca aj pečiem) bez váženia a žena sa čuduje, že je to vždy dobré. Ja hovorím, že variť sa má jazykom. No orientačne treba vedieť množstvá a pre koľkých ľudí varím (od dvoch do desať): 10 rožkov, 200g šunky (alebo bez nej), 1 cibuľu, lyžicu masla (ja dávam lyžicu masti) a 2 vajcia. Staršie rožky namočím v teplom mlieku a koreniny podľa chuti.......Tak vidíte, prečo len komentujem a neposielam vlastné recepty. Svokrovi chuila moja údená klobása a donútil ma napísať recept. Neurobil takú ako ja. Lebo mäso má chuť podľa toho ako a čím sa chová, a aj koreniny nemajú stálu chuť Varenie a dochutenie mi trvá rovnako dlho a medzi tým omáčky zhustnú.
bogar
cesnakova chut prejde dnu trosku cez predierkovanu foliu kedze ako sa uvadza v recepte jemne a opatrne som ich poprepichovala ostrym nozom.... :) a suhlasim vcetko zalezi od chuti ja tiez malo co vazim a uvadzam gramaze ... :)
sneica
krasne sa vydarili ....velmy lubim,nevarim v celofane ale v utierke,to mam doma utierku na utierkovu knedlu....:)))
peter64
super konečne recept na žemľový knedlík ale ja si naňho netrúfnem lebo nemám kedy račej si ho kúpim v obchode ale už to neje ono domáci je len domáci ukladám do svojej kk možno raz keď bude času a dostanem odvahu.
hubata
Súhlalsím s @modrykamen :
Inak knedľu máš peknú, len názov je trošku zavádzajúci: ak tam ide šunka už by som ju napríklad nedala k tomu tvojmu dnešnému dobručkému segedínskemu, ale skôr len k syrovej, hubovej omáčke.
tinca
máš ich pekné, ale ja teda bez šunky, klasiku a zvlášť k segedínu
vierik
Je zaujímavá a pekná,len tiež mi tam nepasuje cibuľka a šunka,teda k tomu sededínskemu....
dogagador
vyzera uzasne a je to super, ze sa to da varit vo folii, som varievala v gaze a ta sa mi uz minula a potrebnu velkost neviem zohnat, tak mi to velmi pomoze, ze teraz viem, ze sa to da aj vo folii. a bezva napad s tym cesnakom do vody :-), to urcite skusim
vanilka111
pekné,len ešte prosím informáciu o dlžke varenia-lebo to je teda dôležitý údaj :-)
bogar
je to tu napisane tak 25-30min vo vriacej vode :)
bogar
a dakujem za vsetky komentiky hlavne za pozitivne velmi ste ma potesili :) kucharikovia :) :-*
duschko
Musim vyskusat a ked sa mi podari, potom sa uvidi, k comu ju pouzijem. Ukladam do MKK
turistka
@Bogar , keď som uvidela Tvoju knedľu hneď som vsunula do KK, niekedy urobím, je v nej všetko, takže sa môže dať i k dusenej kapuste a len tak vyjedať
andim
vynikajuca.len ja davam miesto cibule por.a nedavam struhanku.aj pofrkam trochou horuceho mlieka.ja to robievam casto a len tak do ruky.aj detom chuti aj manzelovi.
hlufko
super recept,vyskusam ho,lebo ma velmi zaujal a dufam,ze sa mi vydari a bude chutny..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia