Žemličky
Autor receptu: finczi
Vyskúšala som recept z novinového výstrižku, veľmi chutil. Možno bude aj vám, milí
varecháči!
15+60+15 minút príprava |
20-25 minút na 200 °C |
Postup
- Urobíme si kvások z droždia, cukru a 50 ml vlažného mlieka. Po vykysnutí kvások pridáme k ostatným surovinám, spracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste
1 hodinu. Predhrejeme si rúru na 200 stupňov, kým sa tak deje, oddeľujeme z cesta kúsky, ktoré spracujeme dlaňami do guľôčky, dáme na plech s pečiacim papierom a mierne sploštíme dlaňou. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom, ľanovými semienkami. Necháme ešte podkysnúť, kým sa rúra predhreje.
Pečieme do zlata / ja som piekla 25 minút v plynovej rúre na stupni 4 - 200 stupňov /.
Po upečení potrieme zľahka vodou. Sú mäkké aj na tretí deň - ak...
- ...V reze...