Zemiaky zapekané s bryndzou fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 19. augusta 2015

Dlho som uvažoval ako upiecť zemiaky s bryndzou. Tak aby nám to chutilo a zachovalo chuť bryndze. Keď som ju riedil so smotanou to Zobraziť celý popisDlho som uvažoval ako upiecť zemiaky s bryndzou. Tak aby nám to chutilo a zachovalo chuť bryndze. Keď som ju riedil so smotanou to nebolo ono. Skúsil som s jogurtom upiekol ochutnám a je to tu. Kto chce môže si pridať praženú slaninu. Ja som to robil bez nej. Sebe som pridal prílohu údené krídla z Lidla.

4 - 6
porcie
15 minút minút
príprava
30 -35 minút
na 200°C °C

Suroviny

1 kg
5-6 strúčiky
300 g biely
 celá
100 g na pečenie
125 g
 údené




Postup

  1. 1

    Prve som zarobil jogurt v miske s lisovaným cesnakom a bryndzou. Nech prejde chuť cesnaku. Potom som očistil zemiaky nakrájal na na väčšie kusy. Na plech som dal papier na pečenie potrel maslom. Na to som poukladal zemiaky, ktoré som osolil, posypal rascou a na vrch podával tenké plátky masla. Dal zapiecť do rúry na 200°C na 20 minút. Po tejto dobe som plech vytiahol a nalial na zemiaky zmes z jogurtu a bryndze. Jemne som premiešal, nech sa zmes dostane po všetkých zemiakoch. Pozor na papier nepotrhať niektoré zemiaky sú prilepené. A znovu som to dal do rúry zapiecť na 10 - 13 minút.

    Zemiaky zapekané s bryndzou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tu je výsledok ten pohľad Vás odmení a ta vôňa ani nepíšem, báseň.

    Zemiaky zapekané s bryndzou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ženskej časti rodiny stačili zemiaky, no ja som si dal prílohu k ním. Kto chce môže si pridať opraženú slaninu, alebo kyslú kapustu. Ak si zemiaky uvarite, tak Vám želám dobrú chuť. Je tu nenáročné jedlo a sýte. Tanier zasýti, lebo viac sa nezvýši zjedia ostatný.

    Zemiaky zapekané s bryndzou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

babkamt
jedlá z bryndze môžem na rôzne spôsoby. Verím, že so zemiakmi si na stôl podával chutné jedlo.
sracz
... pri pohľade na pripravenú porciu zo všetkých uhlov a pozícií, môžemi iba konštatovať, že pôvobí úžasne! Vysoký stupeň kvality znásobňuje aj "gramotná" kombinácia s údenými krídlami! Repríza budde aj u nás! Ďakujem za inšpiráciu a s chuťou do ďalších nápadov a pokusov!
patroveckypitrs
Vďaka za za recept @kimlo mám ho uložený. Tak ako si v ňom napísal chlapské jedlo a hlavné bombové. Nuž človek mieni život mení. Tak som preto to robil bez slaniny a klobásky. Veď aj podla mňa najlepší zákusok je kus mäsa a najlepší koláč je kus údeného.
kimlo
Tak tak...hovoríš mi z duše... :-)
virdzek
Vcera som vyskusal , boli vyborne :)
Len bryndzu s jogurtom som si mierne nariedil vodou aby sa to dalo naliat, mal som to dost huste..
super recept, jednoduchy a chutny. dik ;-)
zelka12345
Fuj, taká grcka, ten smrad zo zapekania bryndze by som musela vetrať pol dňa.
zelka12345
@Jujoska (9.6.2017 11:28)

Je vidno, že si bryndzu na rozdiel odo mňa nikdy nezapekala, tú arómu by si si zapamätala do konca života.
patroveckypitrs
@Zelka alebo @Lenuckaa na zapečenú bryndzu môže takto povedať. len chorý človek na bulimiu, alebo anorexiu. Tento recept tu už je odkedy a až teraz ste sa rozhodli mi pŕzdiť nick. Keď už to nejde na čerstvých receptoch, ták na starších. Tak sa láskavo na to vybodnite a určte si pohlavie a hlavne niečo pridajte. IP adresa nie je utajená.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia