Zapekané zemiaky
Zemiaky v kabáte (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Veľmi dobré zemiaky pre maškrtenie, alebo aj ako príloha.
4 porcie |
5 minút príprava |
10-15 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky očistíme a dáme do hrnca. Zalejeme vriacou vodou, osolíme a varíme 10 minút. Vodu z hrnca zlejeme a do horúcich zemiakov dáme maslo. Poriadne v hrnci zemiaky zakryté pretrepeme, aby sa maslom obalili.
- Ešte teplé zemiaky obalíme v syre.
- Použil som tento syr. On sa moc netečie.
- Takáto šunka mi vyhovovala, je to šunka od kosti. Je tam aj pás slaniny, ten to pri pečení trochu premastí.
- Zemiaky obalené v syre zavinieme do šunky a ukladáme na plech vedľa seba. Tak tá šunka potom pekne drží na nich. Vrch ešte posýpame syrom. Do rohov strčíme trochu masla. Dáme to do vyhriatej rúry na 200 °C na 15 minút. To stačí toľko zapiecť. Počas zapekania potrieme vrch vajcom.
- Takto sa to pekne upieklo. Necháme trochu vychladnúť a máme chuťovku hotovú. Dobré na posedenie pri telke, alebo k vínu či pivu.
- No môže sa to aj podávať napríklad zo zapečenou kyslou kapustou.