Zemiaky trochu inak

Autor receptu: vegetarianka

V jednej chvíli sa mi zazdalo, že obyčajné varené zemiaky ako príloha sú trochu obyčajné, a tak som vyhrabala jeden recept, ktorý mi na tanieri vyčaruje zo zemiakov prílohu pikantnejšiu a farebnejšiu.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na suchej rozpálenej panvici opražíme horčičné semienka (panvicu treba naozaj veľkú). Pridáme olej, nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a miešame. Keď je cibuľa mäkká, pridáme garam masalu, chilli, rímsku rascu a kurkumu.
  2. Potom na panvicu hodíme očistené a na kocky pokrájané zemiaky. Miešame, až kým sa nám všetky zemiačiky pekne neobalia koreninami. Ostanú krásne žlté a to mám na tomto recepte asi najradšej. Zalejeme ich vodou, posolíme a prikryjme. Naozaj stačí málo vody. Zemiaky ju absorbujú a nejaká sa odparí, vylievať nebudete nič.
  3. Asi po 20 minútach pridáme mrazený hrášok. Potom stačí už len 5 minút (stále pod pokrievkou) a voňavá a mierne pikantná príloha je na svete. Ak sa niekomu nechce miešať koreniny, nech skúsi pridať nejaké hotové kari. A kto chce, môže si namiešať nejakú inú verziu, ktorá mu bude vyhovovať viac. Tak dobrú chuť!