Zemiaky so zelenou fazuľkou a tymianom (fotorecept)

Autor receptu: boise

Jednoduchý a rýchly obed, alebo večera. Neviem čo viac dodať, jednoducho mi to chutí :)

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zelené struky zbavíme fúzov. Tak to volala moja babka, netuším či to je zrovna gastrovýraz. V každom prípade odrežeme konce a ak sa za nimi niečo ťahá (to bude ten fúzisko), tak ho z fazule stiahneme. Ak nie, o to lepšie, máte doma zrejme mladé jedince tak ako ja.
  2. Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť v osolenej a otymiánovanej vode.
  3. Zelené struky nakrájame a dáme variť do vriacej trošku osolenej vody. Nie na dlho, musia ostať chrumkavé. Keď sú "al dente" uvarené, vodu zlejeme a premyjeme ich studenou vodou.
  4. Zemiaky tiež nevarte dlho, aby sa veľmi nerozpadávali. Vodu zlejte, pridajte fazuľky, pretlačený cesnak, olivový olej a jemne premiešajte.
  5. Podávajte s nahrubo nastrúhaným parmezánoidným syrom. Ak máte parný hrniec, tak určite použite na prípravu ten. A ja vám budem ticho závidieť...Dobrú chuť!