Zemiaky s tuniakom (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Rýchla večera, pohostenie, z toho, čo je doma. Inšpirované zo stránok www.thymos.sk

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé uvaríme zemiaky /alebo už máme uvarené/. V recepte bolo so šupou, ja som varila bez, aby som tú vodu ešte mohla využiť.
  2. Na oleji z tuniaka opražíme jednu veľkú cibuľu. Použila som olej z troch konzerv. Počítajte s tým, že panvica pôjde do rúry.
  3. Do opraženej cibule pridáme uvarené pokrájané zemiaky a pražíme ešte takých 15 minút. Pridáme tuniaka z konzervy, troška premiešame vidličkou ...
  4. .. urobíme jamky a vklepneme vajcia, okoreníme čerstvo mletým korením, opaprikujeme, dáme do rúry a zapečieme... kým bielky stuhnú.
  5. Po dopečení posypeme petržlenovou vňaťou a posypeme syrom a už len necháme mimo rúry dôjsť.
  6. Podávame s čerstvým šalátom podľa vlastnej chuti. Neverili by ste, je to dobré..
  7. so šalátom... V recepte mám so smotanou /mliekom/ ja som dala len klasicky rozklepnuté celé vajíčka na spôsob volského oka, môžu sa s tou smotanou rozšľahať a zaliať, urobte, ako máte radi.