Zemiaky s tuniakom (fotorecept)
Autor receptu: mariamka
Rýchla večera, pohostenie, z toho, čo je doma. Inšpirované zo stránok www.thymos.sk
Postup
- Ako prvé uvaríme zemiaky /alebo už máme uvarené/. V recepte bolo so šupou, ja som varila bez, aby som tú vodu ešte mohla využiť.
- Na oleji z tuniaka opražíme jednu veľkú cibuľu. Použila som olej z troch konzerv. Počítajte s tým, že panvica pôjde do rúry.
- Do opraženej cibule pridáme uvarené pokrájané zemiaky a pražíme ešte takých 15 minút. Pridáme tuniaka z konzervy, troška premiešame vidličkou ...
- .. urobíme jamky a vklepneme vajcia, okoreníme čerstvo mletým korením, opaprikujeme, dáme do rúry a zapečieme... kým bielky stuhnú.
- Po dopečení posypeme petržlenovou vňaťou a posypeme syrom a už len necháme mimo rúry dôjsť.
- Podávame s čerstvým šalátom podľa vlastnej chuti. Neverili by ste, je to dobré..
- so šalátom... V recepte mám so smotanou /mliekom/ ja som dala len klasicky rozklepnuté celé vajíčka na spôsob volského oka, môžu sa s tou smotanou rozšľahať a zaliať, urobte, ako máte radi.