Opečené zemiaky

Zemiaky s opraženou cibuľou

Autor receptu: zajomato

Mám rád jednoduché jedlá. Asi preto, že som ich jedol od mala. Toto je večera hodná kráľa.

1
porcia
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na panvicu nalejem asi dve lyžice oleja, opražím pokrájanú cibuľu a vyberiem ju na tanier.
  2. Do tej istej panvice pokrájam zemiaky na krúžky, väčšie na polovičné a zeler na drobno, podlejem vodou, aby sa uvarili.
  3. Keď sú zemiaky mäkké, pridám oheň, aby sa opražili.
  4. Zemiaky naložím na tanier, pomiešam s opraženou cibuľou a posypem posekanou petržlenovou vňaťou, zapíjam kyslým mliekom z misky, lebo do hrnčeka nevopchám jazyk, nemám ho taký dlhý.