Zemiaky s cícerom (fotorecept)

Autor receptu: methi

Aloo chole. Moja inspiracia: http://food.sify.com/vegrecipes/Aloo_chole-321402

Postup

  1. Cícer si na noc namočíme. Ráno vodu scedíme a vymeníme za novú. Dáme ho do tlakového hrnca, pridáme bobkový list a varíme asi 15-20 minút od natlakovania.
  2. Zemiak uvaríme v šupke, ošúpeme a roztlačíme vidličkou.
  3. Do mixéra dáme paradajky, cesnak, zázvor a kešu orechy a rozmixujeme na pastu.
  4. V hlbšej panvici (woku, kadhai) zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme dohnedkava.
  5. Potom pridáme paradajkovú pastu, ktorú sme si vopred pripravili. Pridáme tiež soľ, mletú kurkumu, koriander, čili korenie a garam masala.
  6. Premiešame a na miernom ohni pod pokrievkou dusíme asi 10 minút. Občas premiešame.
  7. Potom pridáme uvarený cícer, roztlačený zemiak a zasa premiešame. Opekáme na miernom ohni asi 3 minúty. Občas premiešame.
  8. Pridáme šťavu z citróna, premiešame.
  9. Wok odstavíme z ohňa a primiešame nasekanú koriandrovú vňať.
  10. Môžeme podávať s plackami: Bhatura, Puri, Čapati. Hotové jedlo si môžeme na tanieri ozdobiť ešte koriandrovou vňaťou, nasekanou cibuľou a pokvapkať citrónom.