Zemiaky plnené pikantnou fazuľovou zmesou

caterina - bez fotkycaterina, 12. apríla 2015
Zemiaky plnené pikantnou fazuľovou zmesou
Foto: caterina

Aj ked nie som vegetarianka, zeleninove jedla varim casto. Kupila som si vegetariansku kucharku a tak skusam nove recepty. A jar je skvele obdobie Zobraziť celý popisAj ked nie som vegetarianka, zeleninove jedla varim casto. Kupila som si vegetariansku kucharku a tak skusam nove recepty. A jar je skvele obdobie na odlahcenie.

Suroviny

1 ks
4 ks
250 g
250 g
250 ml
 (alebo feferónka)




Postup

  1. 1

    Fazulu na noc namocime a na druhy den uvarime do makka.

  2. 2

    Cibulu, mrkvu nakrajame na drobno a tiez seitan na male kocky. Seitan sa samozrejme da nahradit, ale ja som chcela vyskusat jeho chut (kupila som uz hotovy, no mozno ho pripravit aj doma. Su tu nejake recepty).

  3. 3

    Na oleji opecieme cibulu a chilli papricku (ak nemate cerstvu, moze byt aj susene korenie). Pridame mrkvu, seitan a po chvili aj uvarenu fazulu a paradajkovy pretlak. Osolime, pripadne mierne ocukrime, ak by bol pretlak kysly a podusime.

  4. 4

    Medzitym si v supke uvarime zemiaky. Prekrojime na polovicu a lyzickou vydlabeme. Naplnime pripravenou fazulovou zmesou a dame zapiect na plech vystlany papierom na pecenie (10, 15 minut staci). Podavame s cerstvym zeleninovym salatom.

    Zemiaky plnené pikantnou fazuľovou zmesou - obrázok 4

Diskusia k receptu

mata3636
neobvyklá kombinácia, ale určite chutná. pre seba seitan zamením za tofu, seitan mi nechutí. aj ja mám na jar rada ľahšie jedlá. KK +5*
denyany
Toto urobím, máme radi takéto kombinácie. Pre manžela asi budem musieť spraviť s klobásou alebo aspoň opečenou slaninkou na vrchu. Mne zas s tofu alebo aj celkom bez., len samotnú zeleninu.
xanadu1955
Recept ma zaujal, len by som sa chcela opýtať, kde kupuješ seitan, ďakujem za odpoveď
caterina
dakujem vsetkym za pekne komentare. Veru, so slaninkou alebo klobasou to moze byt super. Pouzijem, ked nebudem robit vegetariansku verziu.
@xanadu1955 seitan som kupila v potravinach v kutiku pre zdravu vyzivu. Ale nezijem na Slovensku. Myslim vsak, ze v obchodoch so zdravou vyzivou by to nemal byt problem. Inak, da sa aj doma vyrobit seitan, su tu nejake recepty. Alebo ako pisala @mata3636 da sa pouzit tofu ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia