Zemiaky plnené bryndzovou plnkou zapečené fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 3. marca 2014
Zemiaky plnené bryndzovou plnkou zapečené (fotorecept)
Foto: dvorka

Moja mamka mi dala nový recept na plnené zemiaky a pretože bryndzu doma môžeme v rôznych podobách, urobila som ich aj ja. Trochu sa Zobraziť celý popisMoja mamka mi dala nový recept na plnené zemiaky a pretože bryndzu doma môžeme v rôznych podobách, urobila som ich aj ja. Trochu sa odlišuje od receptov tu na Vareche, preto ho pridávam na vyskúšanie.

3
porcie
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks stredne veľké so šupkou
80 - 100 g
60 g
50 g
1 ks
2 ČL




Postup

  1. 1

    Kefkou umyté zemiaky som si uparila v tlakovom hrnci. Na dno nalejem asi 1,5 dl horúcej vody, zemiaky uložím na sytko, zavriem hrniec a nechám variť naplno až kým nezačne syčať para. Potom plameň znížim na minimum a nechám 10 minút variť. Po tomto čase vypnem horák a nechám ešte 15 minút postáť, za ten čas sa mi poistka uvoľní. Alebo si môžete zemiaky uvariť vo vode. Zemiaky som nechala vychladnúť.

    Zemiaky plnené bryndzovou plnkou zapečené (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Každý zemiak som očistila od prípadných bodiek, prekrojila na polovicu a vydlabala na hrúbku asi 7 mm vykrajovátkom, dá sa aj ostrou lyžičkou.

    Zemiaky plnené bryndzovou plnkou zapečené (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vydlabané zemiaky sa majú popučiť vidličkou, primieša sa k nim žĺtok, múka a upražená slaninka, soľ korenie čierne a rasca podľa chuti, bryndza a na malé kocky nakrájaná šunka. Ja som si všetko okrem slaninky rozmixovala nožmi a primiešala som upraženú slaninku s masťou. Namiesto žĺtka som dala celé vajíčko a myslím že som urobila dobre.

    Zemiaky plnené bryndzovou plnkou zapečené (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na plech som si dala alobal. Plnkou som naplnila každý zemiak a položila na plech. Vložila som do vopred vyhriatej rúry na 180°C. Piekla som 25 minút.

    Zemiaky plnené bryndzovou plnkou zapečené (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plnka chytila zlatistú farbu a zemiaky zhnedli. Ako prílohu som urobila šalát z pekingskej kapusty s jogurtom.

    Zemiaky plnené bryndzovou plnkou zapečené (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

anina6
veľmi chutné zemiačky, určite ich vyskúšam podľa tvojho receptu.
eviana
Jooj, veru by som si dala, zemiaky bryndzovie musia byť skvelé, aj ten šalát k tomu veľmi chválim :)
gubics
Páčia sa mi Tie zemiačky, jednoduché a rýchle sa dajú pripraviť. Z tohoto receptu ma napadol podobný recept, jednoduchší, a chutný. Doporučujem čitateľkám Varechy ho vyskúšať.
Stredne veľké zemiačky očistíme ,do prostriedka urobíme dieru a tam navlečieme prúžok údenej slaniny (podľa možnosti domácej), trochu posolíme, a dáme piecť do rúry, vo vymastenom pekáči. Je to jednoduchá a chutná večera s kyslým mliekom, alebo acidofilným, a pod.(Zemiačky preberú chuť údenej slaninky a sú výbornej chuti.)
1x alimi
garanco
Veľmi lákavý recept! (práve som dala piecť zemiaky do rúry, budú iba s maslom a kyslou kapustou). Vyskúšam Tvoj recept, ale asi vynechám múku a vajce.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia