Zemiaky pečené plnené (fotorecept)
Autor receptu: jerica
@jerica je to krásne, dobručké, vôňou okúzlujúce, priam šteklivé, ale aj nie moc zdravé. Použila som rady od @2010 a inšpirovala som sa receptom @remcula http://varecha.pravda.sk/recepty/pecene-zemiaky-s-udenym-masom/35966-recept.html
4 porcie |
25 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Inšpirovala som sa komentom ktorý pridal @2010
kefou umyté surové zemiaky , dáme do plechu na biskupský chlebík vyložený alobalom , polejem olejom
- osolím , prilejem cc: 1 dcl vody
- alobal uzavriem a dám piecť , 200°c do polomäkka
- na masle , pol minuty opražím na drobno pokrájanú polovicu cibule
- pláty oravskej slaniny nakrájam na menšie kocky , pridám do panvice k opraženej cibule , spolu nechám
- pol minútky opražiť ,
- medzi tým sa zemiaky do polomäkka upiekli , každý !?zemiak (mala som obrov 2ks) prepolila na polovicu a tu zas rada z komentu od: @2010 polievkovou lyžicou som zemiaky vydlabala a to čo som vydlaba som postrúhala na jemno a použila ako základ do plnenia
- tu príde na rad opražená cibuľka s oravskou slaninkou,pridám do nastrúhaných zemiakov
- pridám karičku v črievku a kelímok kyslej smotany , premiešame
- a pridala som na špic noža soľ , rozotreté 2 strúčky cesnaku , premiešame
- zmes vložím do vydlabanej polovice zemiaka
- zemiaky som poukladala do plechu na pečiacom papieri , na naplnené zemiaky dám oravskú slaninku , pečiem pri 180°C cc:30 minút
- hotovo , vôňa sa plazila po celom dome , chuťové bunky na jazyku si tiež užili svoje .
- prílohy :
ľadový šalát poliaty pomarančovou šťavou a kolieska pomaranča , mňamka na tanieri
- aj takto sa dá , plnené s paprikou
- pred pečením
malá poznámka , môžete si spraviť aj väčšie množstvo zemiakov , len po tejto skúsenosti doporučujem uvariť zemiaky v šupke vo vode s pridaním, jednu polievkovú lyžicu soli a kmínu