Zemiaky pečené plnené (fotorecept)

Autor receptu: jerica

@jerica je to krásne, dobručké, vôňou okúzlujúce, priam šteklivé, ale aj nie moc zdravé. Použila som rady od @2010 a inšpirovala som sa receptom @remcula http://varecha.pravda.sk/recepty/pecene-zemiaky-s-udenym-masom/35966-recept.html

4
porcie
25 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Inšpirovala som sa komentom ktorý pridal @2010 kefou umyté surové zemiaky , dáme do plechu na biskupský chlebík vyložený alobalom , polejem olejom
  2. osolím , prilejem cc: 1 dcl vody
  3. alobal uzavriem a dám piecť , 200°c do polomäkka
  4. na masle , pol minuty opražím na drobno pokrájanú polovicu cibule
  5. pláty oravskej slaniny nakrájam na menšie kocky , pridám do panvice k opraženej cibule , spolu nechám
  6. pol minútky opražiť ,
  7. medzi tým sa zemiaky do polomäkka upiekli , každý !?zemiak (mala som obrov 2ks) prepolila na polovicu a tu zas rada z komentu od: @2010 polievkovou lyžicou som zemiaky vydlabala a to čo som vydlaba som postrúhala na jemno a použila ako základ do plnenia
  8. tu príde na rad opražená cibuľka s oravskou slaninkou,pridám do nastrúhaných zemiakov
  9. pridám karičku v črievku a kelímok kyslej smotany , premiešame
  10. a pridala som na špic noža soľ , rozotreté 2 strúčky cesnaku , premiešame
  11. zmes vložím do vydlabanej polovice zemiaka
  12. zemiaky som poukladala do plechu na pečiacom papieri , na naplnené zemiaky dám oravskú slaninku , pečiem pri 180°C cc:30 minút
  13. hotovo , vôňa sa plazila po celom dome , chuťové bunky na jazyku si tiež užili svoje .
  14. prílohy : ľadový šalát poliaty pomarančovou šťavou a kolieska pomaranča , mňamka na tanieri
  15. aj takto sa dá , plnené s paprikou
  16. pred pečením malá poznámka , môžete si spraviť aj väčšie množstvo zemiakov , len po tejto skúsenosti doporučujem uvariť zemiaky v šupke vo vode s pridaním, jednu polievkovú lyžicu soli a kmínu