Zemiaky pečené plnené (fotorecept)

Zemiaky pečené plnené (fotorecept)
Foto: jerica
jericaJerica, recept pridal: 31. januára 2013 14:20Ďalšie jeho recepty

@jerica je to krásne, dobručké, vôňou okúzlujúce, priam šteklivé, ale aj nie moc zdravé. Použila som rady od @2010 a inšpirovala som sa receptom @remcula http://varecha.pravda.sk/recepty/pecene-zemiaky-s-udenym-masom/35966-recept.html

Suroviny

4
porcie
25
minút
príprava
60
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Inšpirovala som sa komentom ktorý pridal @2010 kefou umyté surové zemiaky , dáme do plechu na biskupský chlebík vyložený alobalom , polejem olejom
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 1

2

osolím , prilejem cc: 1 dcl vody
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 2

3

alobal uzavriem a dám piecť , 200°c do polomäkka
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 3

4

na masle , pol minuty opražím na drobno pokrájanú polovicu cibule
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 4

5

pláty oravskej slaniny nakrájam na menšie kocky , pridám do panvice k opraženej cibule , spolu nechám
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 5

6

pol minútky opražiť ,
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 6

7

medzi tým sa zemiaky do polomäkka upiekli , každý !?zemiak (mala som obrov 2ks) prepolila na polovicu a tu zas rada z komentu od: @2010 polievkovou lyžicou som zemiaky vydlabala a to čo som vydlaba som postrúhala na jemno a použila ako základ do plnenia
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 7

8

tu príde na rad opražená cibuľka s oravskou slaninkou,pridám do nastrúhaných zemiakov
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 8

9

pridám karičku v črievku a kelímok kyslej smotany , premiešame
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 9

10

a pridala som na špic noža soľ , rozotreté 2 strúčky cesnaku , premiešame
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 10

11

zmes vložím do vydlabanej polovice zemiaka
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 11

12

zemiaky som poukladala do plechu na pečiacom papieri , na naplnené zemiaky dám oravskú slaninku , pečiem pri 180°C cc:30 minút
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 12

13

hotovo , vôňa sa plazila po celom dome , chuťové bunky na jazyku si tiež užili svoje .
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 13

14

prílohy : ľadový šalát poliaty pomarančovou šťavou a kolieska pomaranča , mňamka na tanieri
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 14

15

aj takto sa dá , plnené s paprikou
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 15

16

pred pečením malá poznámka , môžete si spraviť aj väčšie množstvo zemiakov , len po tejto skúsenosti doporučujem uvariť zemiaky v šupke vo vode s pridaním, jednu polievkovú lyžicu soli a kmínu
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 16



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (3,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marijanka712, 31. januára 2013 o 14:42
    super to je niečo pre môjho manželo rpodko jedlé , ale na večru aj ťažké , ale keď tak krásne vonia nikto nepomyslí ako sa s tým popasuje žalúdok ani my..... dík


  • tatranka, 31. januára 2013 o 15:26
    Jarka,u nás sa hovorí: Urobím,keby aj malé cigánčatá padali.Ty si mi narobila chute.V sobotu na stole bude táto dobrota určite!


  • elysa, 31. januára 2013 o 15:41
    to si aj u nás pochutíme...


  • baby, 31. januára 2013 o 15:45
    Môže to byť dobré... Len nás je toľko, že forma na biskupský chlebíček by bola ako nič. Ale my si to prispôsobíme, veď to je najmenej...


  • dodo46, 31. januára 2013 o 16:06
    Nádhera!!! Aj recept aj perfektne profesionálne naaranžované a nafotené. Super !!!


  • sovka62, 31. januára 2013 o 16:24
    Namiesto chlebíčkovej formy použijem misu z jenského skla a ideme na to. Úplne super je, že toto mi budú jesť aj vnučky, takže nové jedlo v našom obmedzenom jedálničku. Ďakujem.


  • frezia68, 31. januára 2013 o 16:28
    Veľmi pekný recept,krásne fotky :-)


  • mracik9, 31. januára 2013 o 16:50
    Mňam,až sem vonia tá dobrotka.


  • zdenka1009, 31. januára 2013 o 17:02
    Rada sa inšpirujem tvojimi receptami a toto bude ďalší do KK, ktorý neostane v hambe a skoro vyskúšam.Kvalitný postup a finálny výrobok super.


  • iva63, 31. januára 2013 o 17:04
    super receptík...krásne spracovaný fotopostup...dobrá inšpirácia-:) určite ste si pochutnali-:) v sobotu to bude aj u nás na stole...


  • medulienka122, 31. januára 2013 o 18:20
    Na také sa chystám už dlhšie, v sobotu určite budú ! Síce neviem, či aj s takou prílohou, lebo mojim chlapom sa od vitamínov trasie hlava:-)


  • ariela6, 31. januára 2013 o 18:39
    tiež sa mi tvoje zemiačky pačia ukladam a snat aj spravim


  • havino, 31. januára 2013 o 18:42
    super recept, fotopostup dokonalý, no a jasné, že aj u nás budú tieto zemiačky v sobotu


  • jerica, 31. januára 2013 o 21:00
    Ďakujem vám všetkým za milé komentíky , dúfam , že so vás inšpirovala s receptom , nikde nie je napísané , že to musí byť presne tak ako je v recepte, aj pre mňa je každý recept od vás pridaný, dobrou inšpiráciou , len koláčiky tie sú podnetom , tam by sa mala dodržiavať presná receptúra.


  • helca103, 31. januára 2013 o 21:18
    perfektné zemiačiky :-)


  • palokuchki, 1. februára 2013 o 05:01
    @jerica , to musela byt dobrota. Urcite si to tento tyzden niekedy spravim. Konecne uz budem mat viacej casu na varenie.


  • jokin, 1. februára 2013 o 07:13
    hneď sa mi začali zbiehať slinky, krásne:-)


  • ywett, 1. februára 2013 o 21:42
    perfektné!
    1*


  • babav, 2. februára 2013 o 18:46
    @jerica , krasne si to vymyslela a skombinovala .Perfektny recept,
    vyborne zemiacky !


  • jerica, 6. februára 2013 o 11:25
    všetkým ďakujem za milé povšimnutie a komentovanie môjho receptu , platí to aj pre virtuálnych , ktorí nekomentujú :-) nakuknú a nechajú sa unášať na vlnách varechy plnej inšpirácií :-) čo navariť!


  • marijanka712, 8. februára 2013 o 14:18
    @jerica na zajtra si ma inšpirovala tvojimi zemiačikmi už ako som čítala tvoj recept hneď som si myslela, že ja tie zemiaky najskôr uvarím možno že ešte dnes večer a zajtra to bude rýchlejšie mne zvýšila aj trocha bryndzi tak namiesto črievkoveho syru dám bryndzu a budeme mať super obedík....dík za dobrý recept


  • jerica, 8. februára 2013 o 15:02
    @marijanka712 prikladám link kde sa môžeš inšpirovať, plnka s bryndzou.
    » varecha.pravda.sk/recepty/pecena-paprika-s-bryndzovo-zemi...


  • sonulienka, 13. februára 2013 o 16:04
    Jarka tak dnes som robila Tvoje plnené zemiačiky sú na 1********.
    Ďakujem za výborný receptík.


  • jerica, 13. februára 2013 o 22:06
    @sonulienka ďakujem, som rada , že si bola spokojná , určite vôňa sa šírila celou kuchyňou , zbožňujem tú vôňu , pozdravujem Ťa , teším sa na Tvoje ďaľšie recepty na vareche.sk.


  • janger, 13. februára 2013 o 22:10
    Jeeej, Jarmilka, toto musi byt vyborne! Len tak nahodou som to tu teraz zazrela. Ako dobre, ze sa recepty niekedy pripomenu.


  • jerica, 14. februára 2013 o 00:19
    Janka , to je recept , čo môžeš mať stále po ruke , zemiaky , slaninka , maslo , cibuľu , syr , slaninu , cesnak , cuť sa do toho pustiť, je to tak jednoduché a pritom sa môže nasýtiť celá rodina, k tomu kyslé mlieko alebo aj pivo , čo len chceš.


  • 2010, 14. februára 2013 o 01:08
    @jerica , neviem ale daako som prehliadol , super spravene :-)


  • jerica, 14. februára 2013 o 13:29
    @2010 ďakujem , tvoj kpment ma naštartoval pri nesprávne uvedených surovinách , ale už je to za nami , poďakovanie redaktorom:-)


  • hltavec, 19. februára 2013 o 01:08
    Pekné, efektné a určite výborné :-)


  • ria389, 12. apríla 2013 o 14:35
    jerica,pri hľadaný čo uvariť som natrafila na tvoj recept a už som ho vyskúšala a mal veľký úspech vďaka za recept určite ho posuniem ďalej


  • danielas, 10. apríla 2014 o 11:07
    Jarka, ty si riadna gurmánka! Robíš nám chute. Tiež rada vyskúšam, paráda.


  • marika21, 22. novembra 2014 o 13:05
    Výborný recept so zemiakov... Dá sa to jesť samostatne aj ako príloha. Vynikajúce.*****


  • jerica, 22. novembra 2014 o 21:56
    @marika21 je milé od teba, tvoj príspevok komentom, som sa vrátila k ďaľšiemu prachom zapadnutým receptom, takto sa nielen tebe, ale aj všetkým môžem pekne poďakovať, že si našli čas a napísali milé slová čo potešia & potešili , vďaka ! :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist