Zemiaky pečené plnené (fotorecept)

Zemiaky pečené plnené (fotorecept)
Foto: jerica
jericaJerica, recept pridal: 31. januára 2013 14:20Ďalšie jeho recepty

@jerica je to krásne, dobručké, vôňou okúzlujúce, priam šteklivé, ale aj nie moc zdravé. Použila som rady od @2010 a inšpirovala som sa receptom @remcula http://varecha.pravda.sk/recepty/pecene-zemiaky-s-udenym-masom/35966-recept.html

Suroviny

4
porcie
25
minút
príprava
60
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Inšpirovala som sa komentom ktorý pridal @2010 kefou umyté surové zemiaky , dáme do plechu na biskupský chlebík vyložený alobalom , polejem olejom
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 1

2

osolím , prilejem cc: 1 dcl vody
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 2

3

alobal uzavriem a dám piecť , 200°c do polomäkka
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 3

4

na masle , pol minuty opražím na drobno pokrájanú polovicu cibule
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 4

5

pláty oravskej slaniny nakrájam na menšie kocky , pridám do panvice k opraženej cibule , spolu nechám
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 5

6

pol minútky opražiť ,
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 6

7

medzi tým sa zemiaky do polomäkka upiekli , každý !?zemiak (mala som obrov 2ks) prepolila na polovicu a tu zas rada z komentu od: @2010 polievkovou lyžicou som zemiaky vydlabala a to čo som vydlaba som postrúhala na jemno a použila ako základ do plnenia
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 7

8

tu príde na rad opražená cibuľka s oravskou slaninkou,pridám do nastrúhaných zemiakov
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 8

9

pridám karičku v črievku a kelímok kyslej smotany , premiešame
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 9

10

a pridala som na špic noža soľ , rozotreté 2 strúčky cesnaku , premiešame
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 10

11

zmes vložím do vydlabanej polovice zemiaka
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 11

12

zemiaky som poukladala do plechu na pečiacom papieri , na naplnené zemiaky dám oravskú slaninku , pečiem pri 180°C cc:30 minút
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 12

13

hotovo , vôňa sa plazila po celom dome , chuťové bunky na jazyku si tiež užili svoje .
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 13

14

prílohy : ľadový šalát poliaty pomarančovou šťavou a kolieska pomaranča , mňamka na tanieri
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 14

15

aj takto sa dá , plnené s paprikou
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 15

16

pred pečením malá poznámka , môžete si spraviť aj väčšie množstvo zemiakov , len po tejto skúsenosti doporučujem uvariť zemiaky v šupke vo vode s pridaním, jednu polievkovú lyžicu soli a kmínu
Zemiaky pečené plnené (fotorecept) - obrázok 16



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 7 ľudí (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marijanka712, 31. januára 2013 o 14:42
    super to je niečo pre môjho manželo rpodko jedlé , ale na večru aj ťažké , ale keď tak krásne vonia nikto nepomyslí ako sa s tým popasuje žalúdok ani my..... dík


  • tatranka, 31. januára 2013 o 15:26
    Jarka,u nás sa hovorí: Urobím,keby aj malé cigánčatá padali.Ty si mi narobila chute.V sobotu na stole bude táto dobrota určite!


  • elysa, 31. januára 2013 o 15:41
    to si aj u nás pochutíme...


  • baby, 31. januára 2013 o 15:45
    Môže to byť dobré... Len nás je toľko, že forma na biskupský chlebíček by bola ako nič. Ale my si to prispôsobíme, veď to je najmenej...


  • dodo46, 31. januára 2013 o 16:06
    Nádhera!!! Aj recept aj perfektne profesionálne naaranžované a nafotené. Super !!!


  • sovka62, 31. januára 2013 o 16:24
    Namiesto chlebíčkovej formy použijem misu z jenského skla a ideme na to. Úplne super je, že toto mi budú jesť aj vnučky, takže nové jedlo v našom obmedzenom jedálničku. Ďakujem.


  • frezia68, 31. januára 2013 o 16:28
    Veľmi pekný recept,krásne fotky :-)


  • mracik9, 31. januára 2013 o 16:50
    Mňam,až sem vonia tá dobrotka.


  • zdenka1009, 31. januára 2013 o 17:02
    Rada sa inšpirujem tvojimi receptami a toto bude ďalší do KK, ktorý neostane v hambe a skoro vyskúšam.Kvalitný postup a finálny výrobok super.


  • iva63, 31. januára 2013 o 17:04
    super receptík...krásne spracovaný fotopostup...dobrá inšpirácia-:) určite ste si pochutnali-:) v sobotu to bude aj u nás na stole...


  • medulienka122, 31. januára 2013 o 18:20
    Na také sa chystám už dlhšie, v sobotu určite budú ! Síce neviem, či aj s takou prílohou, lebo mojim chlapom sa od vitamínov trasie hlava:-)


  • ariela6, 31. januára 2013 o 18:39
    tiež sa mi tvoje zemiačky pačia ukladam a snat aj spravim


  • havino, 31. januára 2013 o 18:42
    super recept, fotopostup dokonalý, no a jasné, že aj u nás budú tieto zemiačky v sobotu


  • jerica, 31. januára 2013 o 21:00
    Ďakujem vám všetkým za milé komentíky , dúfam , že so vás inšpirovala s receptom , nikde nie je napísané , že to musí byť presne tak ako je v recepte, aj pre mňa je každý recept od vás pridaný, dobrou inšpiráciou , len koláčiky tie sú podnetom , tam by sa mala dodržiavať presná receptúra.


  • helca103, 31. januára 2013 o 21:18
    perfektné zemiačiky :-)


  • palokuchki, 1. februára 2013 o 05:01
    @jerica , to musela byt dobrota. Urcite si to tento tyzden niekedy spravim. Konecne uz budem mat viacej casu na varenie.


  • jokin, 1. februára 2013 o 07:13
    hneď sa mi začali zbiehať slinky, krásne:-)


  • ywett, 1. februára 2013 o 21:42
    perfektné!
    1*


  • babav, 2. februára 2013 o 18:46
    @jerica , krasne si to vymyslela a skombinovala .Perfektny recept,
    vyborne zemiacky !


  • jerica, 6. februára 2013 o 11:25
    všetkým ďakujem za milé povšimnutie a komentovanie môjho receptu , platí to aj pre virtuálnych , ktorí nekomentujú :-) nakuknú a nechajú sa unášať na vlnách varechy plnej inšpirácií :-) čo navariť!


  • marijanka712, 8. februára 2013 o 14:18
    @jerica na zajtra si ma inšpirovala tvojimi zemiačikmi už ako som čítala tvoj recept hneď som si myslela, že ja tie zemiaky najskôr uvarím možno že ešte dnes večer a zajtra to bude rýchlejšie mne zvýšila aj trocha bryndzi tak namiesto črievkoveho syru dám bryndzu a budeme mať super obedík....dík za dobrý recept


  • jerica, 8. februára 2013 o 15:02
    @marijanka712 prikladám link kde sa môžeš inšpirovať, plnka s bryndzou.
    » varecha.pravda.sk/recepty/pecena-paprika-s-bryndzovo-zemi...


  • sonulienka, 13. februára 2013 o 16:04
    Jarka tak dnes som robila Tvoje plnené zemiačiky sú na 1********.
    Ďakujem za výborný receptík.


  • jerica, 13. februára 2013 o 22:06
    @sonulienka ďakujem, som rada , že si bola spokojná , určite vôňa sa šírila celou kuchyňou , zbožňujem tú vôňu , pozdravujem Ťa , teším sa na Tvoje ďaľšie recepty na vareche.sk.


  • janger, 13. februára 2013 o 22:10
    Jeeej, Jarmilka, toto musi byt vyborne! Len tak nahodou som to tu teraz zazrela. Ako dobre, ze sa recepty niekedy pripomenu.


  • jerica, 14. februára 2013 o 00:19
    Janka , to je recept , čo môžeš mať stále po ruke , zemiaky , slaninka , maslo , cibuľu , syr , slaninu , cesnak , cuť sa do toho pustiť, je to tak jednoduché a pritom sa môže nasýtiť celá rodina, k tomu kyslé mlieko alebo aj pivo , čo len chceš.


  • 2010, 14. februára 2013 o 01:08
    @jerica , neviem ale daako som prehliadol , super spravene :-)


  • jerica, 14. februára 2013 o 13:29
    @2010 ďakujem , tvoj kpment ma naštartoval pri nesprávne uvedených surovinách , ale už je to za nami , poďakovanie redaktorom:-)


  • hltavec, 19. februára 2013 o 01:08
    Pekné, efektné a určite výborné :-)


  • ria389, 12. apríla 2013 o 14:35
    jerica,pri hľadaný čo uvariť som natrafila na tvoj recept a už som ho vyskúšala a mal veľký úspech vďaka za recept určite ho posuniem ďalej


  • danielas, 10. apríla 2014 o 11:07
    Jarka, ty si riadna gurmánka! Robíš nám chute. Tiež rada vyskúšam, paráda.


  • marika21, 22. novembra 2014 o 13:05
    Výborný recept so zemiakov... Dá sa to jesť samostatne aj ako príloha. Vynikajúce.*****


  • jerica, 22. novembra 2014 o 21:56
    @marika21 je milé od teba, tvoj príspevok komentom, som sa vrátila k ďaľšiemu prachom zapadnutým receptom, takto sa nielen tebe, ale aj všetkým môžem pekne poďakovať, že si našli čas a napísali milé slová čo potešia & potešili , vďaka ! :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist