Zemiaky na paprike /fotorecept/

Autor receptu: pusta

Dávno som nerobila tento jednoduchý a rýchly pokrm, ktorý je všeobecne známy s rôznymi variáciami. Je to stará osvedčená klasika, vhodná ako chutný letný obed či večera.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 80 °C

Postup

  1. Očistené zemiaky som pokrájala na krížalky.
  2. Na oleji som orestovla cibuľu pokrájanú na kocky.
  3. Pridala som obe mleté červené papriky a za stáleho miešania som ich nechala rozpustiť.
  4. Na paprikovo-cibuľový základ som dala pokrájané zemiaky a...
  5. chvíľku som ich v tomto základe restovala, aby sa pekne obalili paprikou a získali jej chuť.
  6. Prisypala som múku a ...
  7. ...a pridala som cesnakovo-paradajkovú zmes, ktorú mám čerstvo naloženú podľa rec eptu @zdezdy tu na vareche, kto nemá, pridá 15 minút pred koncom varenia dve paradajky, pokrájané na mesiačiky.
  8. Za stáleho miešania som restovala všetko spolu, kým zemiaky nechytili paprikovú kôrčičku, potom to budú naozaj zemiaky na paprike výbornej chuti a nie iba zemiaky uvarené v paprikovej vode. Budú mať výbornú paprikovú chuť.
  9. Pridala som rascu a orestovala som ju krátko spolu so zemiakmi.
  10. Pridala som vodu, ale len toľko, aby len sotva pokryla zemiaky a osolila som, celé som spolu povarila, až vznikla konzistencia hustejšej polievky.
  11. Asi 10 minút pred koncom som pridala pokrájanú zelenú papriku, aby sa nerozvarila, má zostať trošku chrumkavá. V zime môžete pridať 2 - 3 PL domáceho leča.
  12. Ked bolo hotovo, vypla som plameň, pridala som rozotretý cesnak, aby jedlo pekne prevoňal a majoránku, s majoránkou už nevarím, lebo by zhorkla.
  13. Horúce zemiaky som nabrala na tanier a kto chcel, si dal k tomu krajec čerstvo upečeného chleba.
  14. pohľad zblízka