Zemiaky na paprike /fotorecept/

Zemiaky na paprike /fotorecept/
Foto: pusta
pustaPusta, recept pridal: 17. augusta 2012 18:55Ďalšie jeho recepty

Dávno som nerobila tento jednoduchý a rýchly pokrm, ktorý je všeobecne známy s rôznymi variáciami. Je to stará osvedčená klasika, vhodná ako chutný letný obed či večera.

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
20
minút
na 80 °C

Postup prípravy receptu

1

Očistené zemiaky som pokrájala na krížalky.
Zemiaky na paprike /fotorecept/ - obrázok 1

2

Na oleji som orestovla cibuľu pokrájanú na kocky.
Zemiaky na paprike /fotorecept/ - obrázok 2

3

Pridala som obe mleté červené papriky a za stáleho miešania som ich nechala rozpustiť.
Zemiaky na paprike /fotorecept/ - obrázok 3

4

Na paprikovo-cibuľový základ som dala pokrájané zemiaky a...
Zemiaky na paprike /fotorecept/ - obrázok 4

5

chvíľku som ich v tomto základe restovala, aby sa pekne obalili paprikou a získali jej chuť.
Zemiaky na paprike /fotorecept/ - obrázok 5

6

Prisypala som múku a ...
Zemiaky na paprike /fotorecept/ - obrázok 6

7

...a pridala som cesnakovo-paradajkovú zmes, ktorú mám čerstvo naloženú podľa rec eptu @zdezdy tu na vareche, kto nemá, pridá 15 minút pred koncom varenia dve paradajky, pokrájané na mesiačiky.
Zemiaky na paprike /fotorecept/ - obrázok 7

8

Za stáleho miešania som restovala všetko spolu, kým zemiaky nechytili paprikovú kôrčičku, potom to budú naozaj zemiaky na paprike výbornej chuti a nie iba zemiaky uvarené v paprikovej vode. Budú mať výbornú paprikovú chuť.
Zemiaky na paprike /fotorecept/ - obrázok 8

9

Pridala som rascu a orestovala som ju krátko spolu so zemiakmi.
Zemiaky na paprike /fotorecept/ - obrázok 9

10

Pridala som vodu, ale len toľko, aby len sotva pokryla zemiaky a osolila som, celé som spolu povarila, až vznikla konzistencia hustejšej polievky.
Zemiaky na paprike /fotorecept/ - obrázok 10

11

Asi 10 minút pred koncom som pridala pokrájanú zelenú papriku, aby sa nerozvarila, má zostať trošku chrumkavá. V zime môžete pridať 2 - 3 PL domáceho leča.
Zemiaky na paprike /fotorecept/ - obrázok 11

12

Ked bolo hotovo, vypla som plameň, pridala som rozotretý cesnak, aby jedlo pekne prevoňal a majoránku, s majoránkou už nevarím, lebo by zhorkla.
Zemiaky na paprike /fotorecept/ - obrázok 12

13

Horúce zemiaky som nabrala na tanier a kto chcel, si dal k tomu krajec čerstvo upečeného chleba.
Zemiaky na paprike /fotorecept/ - obrázok 13

14

pohľad zblízka
Zemiaky na paprike /fotorecept/ - obrázok 14



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • rajnica, 17. augusta 2012 o 20:47
    Fajn*. Zajtra varíme na chalupe.
    Len neviem načo je do takej dobroty potrebná múka. Mne to pripomína závodnú kuchyňu.



  • pusta, 17. augusta 2012 o 20:55
    @rajnica , múka na to, 1.aby spravila zemiakom spolu s paprikou chrumkavú kôrčičku - napísala som to v recepte
    2. aby sa dosiahla konzistencia hustejšej polievky - čo som tiež v recepte napísala.
    ale ty ju dávať nemusíš, ja ju dávam. iste aj zemiaky zahustia, ale v tomto prípade nie hneď. od závodnej kuchyne to má však ďalleko.


  • izabella929, 17. augusta 2012 o 20:59
    veru máš pravdu, keď mám veľa roboty. hodím to na sporák a ani sa neobzriem už môžme naberať na taniere..) rýchle ,chutné, jednoduché, dá sa všelijako a so všeličím kombinovať...a nejradšej ich mám s čerstvým pečivom...) toto jedlo nemá chybu.-)


  • tiziana, 17. augusta 2012 o 21:01
    @pusta veru tak ako si napísala, veď varíme s láskou :)


  • klaura, 17. augusta 2012 o 21:02
    veru zajtra tiež urobím na chalupe ... už teraz mám na ne chuť ... :)


  • 2010, 17. augusta 2012 o 23:51
    Moja babka tomu hovorila krumplovy paprikas, len to robila na masti a ked bola klobasa tak sa dala, ked nie tak sa pridalo viacej muky aby seckym smakovalo :)


  • pusta, 18. augusta 2012 o 09:11
    @2010 , nuž hej, keby som smela po pankreatitíde, tiež by som robila na mast a keby bola csípos klobása maďarská, aj tú by som dala. :-) tvoja mamička mala pravdu, aby seckym šmakovalo


  • pusta, 18. augusta 2012 o 09:13
    @izabella929 , máš pravdu - toto jedlo nemá chybu


  • waocipa, 18. augusta 2012 o 10:34
    "smaczne"jak v Poľsku sa hovori a ako napísala Izka "ani sa nie obzriem a môžem naberať na tanier"recept na 1*...


  • valeri, 18. augusta 2012 o 11:59
    @pusta , @rajnica
    aj moja svokra to volala krumplipaprikáš :-)), zbožňovala to a naučila ich aj mňa. Rýchle a chutné jedlo, hlavne keď som pridala na cibuľku aj nejakú klobásku :-)) a potom to restovala spolu so zemiakmi. A už viackrát som ich zahustila strúhanými zemiakmi namiesto múky. Osvedčilo sa mi to aj napr. pri guľášovej polievke, a aj pri samotnom guľáši a v jedlách, ktoré treba zahusťovať múkou.


  • inkaa, 18. augusta 2012 o 12:41
    tak toto vonia až ku mne domov,mňam,hned by som si dala za tanier...


  • tori111222, 18. augusta 2012 o 21:37
    moja starká to volala " praženie krumple "


  • boruska, 19. augusta 2012 o 10:23
    mne toto jedlo varila starka, a ked sa obcas pytala co bude varit tak som povedala, že "Červene zemiaky," teraz ich robim obcas aj ja,


  • boxik, 19. augusta 2012 o 10:59
    Keď som kedysi chodil s deťmi ,keď boli malé, k mame ,tak vždy vedel ,že im na privítanie má navariť ,,Červené zemiaky´´.Moja mamička to vylepšovala pridaním zeleného hrášku ,ktorého práve vtedy bolo v záhrade dosť.


  • pusta, 19. augusta 2012 o 14:42
    dakujem za pekné komentáre a som veľmi rada, že u mnohých z vás evokuje krásne spomienky na mamičku, či babičku a šťastné detstvo.


  • drahyjon, 19. augusta 2012 o 15:05
    Milá Pusta, som na Vareche už zo tri roky a toto je môj prvý komentár. Chcem Ti iba poďakovať za skvele recepty. Takže ďakujem a želám veľa zdravia.


  • pusta, 19. augusta 2012 o 18:15
    @drahyjon , ďakujem. veľmi si vážim, že svoj prvý komentár za tri roky tvojej registrácie si venoval práve mne, vdaka za uznanie, ktoré ma veľmi potešilo. aj ja tebe želám veľa zdravia, lásky, pohody a dobré varenie.


  • 3sandra3, 19. augusta 2012 o 21:57
    to je ono... parádne zemiaky


  • medovnicek, 20. augusta 2012 o 09:41
    takto ich zvykla pripravovať moja mamka, vďaka za pripomenutie


  • pusta, 20. augusta 2012 o 10:13
    @3sandra3 , @medovn íček - dakujem.


  • evanaaa, 20. augusta 2012 o 20:48
    Toto je jedlo, ktoré robievam, keď ma čas tlačí, a je dobré aj sýte. Ináč, ak robím granatír, tak postupujem podobne ako v tomto recepte, až po pridanie vody, dám len kvapku, aby to nepriháralo a ozaj to má výbornú chuť, že by sa to samotné dalo jesť.


  • macuska007, 26. augusta 2012 o 23:24
    milujem zemiaky na hociaký spôsob :D vypadá to super :D


  • pusta, 13. septembra 2012 o 18:12
    @macuska , ja tiež. prepáč, tvoj milý komentár som si všimla až dnes. o to srdečnejšie ti dakujem.


  • amelie, 5. júna 2013 o 12:48
    toto bolo jedlo môjho detstva, varila ho stará mama aj mama, už dlho dom si naň nespomenula...


  • dominika30, 17. júna 2013 o 15:45
    Kradnem recept mnaaam :)


  • laurisia, 18. augusta 2013 o 07:17
    Podobne ako evanaaa dávam menej vody, aby to nemalo polievkovú konzistenciu a vôbec nedávam múku. No a pečenou klobáskou to nemá chybu :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.

Jesenná chrípka nechutí naozaj nikomu
- Inzercia -
Prichádza jeseň a s ňou aj zvýšená záťaž na váš organizmus. Pripravte sa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist