Zemiaky ku grilovačke (fotorecept)
Autor receptu: andys
K tomuto receptu ma inšpiroval skvelý hostiteľ na návšteve v Nemecku. Verte, aj nemecká
kuchyňa vie byť chutná. Vyskúšajte :)
6-8 porcií |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Očistíme a nakrájame na veľké kolieska.
- My sme grilovali na záhradnom grile, tak aj zemiaky sme pripravovali na otvorenom ohni, takže ďalším krokom bola príprava ohniska a roštu.
- Na rošt si pripravíme nádobu, v ktorej budeme zemiaky pripravovať (použila som keramický hrniec Emile Henry, ktorý by mal odolať vysokým teplotám, ale priznávam, mala som malú dušičku ;)). Najprv si opražíme slaninku.
- Pridáme nakrájanú cibuľu a pražíme do zlatista.
- Pridáme zemiaky
- a pražíme do chrumkava.
- Pripravíme si hrubú soľ a zmes byliniek na zemiaky (ja som si doniesla zmes na zemiaky z Nemecka, ale môžete použiť akékoľvek sušené bylinky podľa vlastnej chuti alebo hotové koreninové zmesi).
- Takmer hotové zemiaky ochutíme soľou, bylinkovou zmesou a ja som pridala aj čerstvú pažítku.
- Podávame ako prílohu k akémukoľvek grilovanému mäsu ale aj ako samostatný pokrm s nejakým chutným šalátom. Dobrú chuť :)