Zemiaky ku grilovačke (fotorecept)

Autor receptu: andys

K tomuto receptu ma inšpiroval skvelý hostiteľ na návšteve v Nemecku. Verte, aj nemecká kuchyňa vie byť chutná. Vyskúšajte :)

6-8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Očistíme a nakrájame na veľké kolieska.
  2. My sme grilovali na záhradnom grile, tak aj zemiaky sme pripravovali na otvorenom ohni, takže ďalším krokom bola príprava ohniska a roštu.
  3. Na rošt si pripravíme nádobu, v ktorej budeme zemiaky pripravovať (použila som keramický hrniec Emile Henry, ktorý by mal odolať vysokým teplotám, ale priznávam, mala som malú dušičku ;)). Najprv si opražíme slaninku.
  4. Pridáme nakrájanú cibuľu a pražíme do zlatista.
  5. Pridáme zemiaky
  6. a pražíme do chrumkava.
  7. Pripravíme si hrubú soľ a zmes byliniek na zemiaky (ja som si doniesla zmes na zemiaky z Nemecka, ale môžete použiť akékoľvek sušené bylinky podľa vlastnej chuti alebo hotové koreninové zmesi).
  8. Takmer hotové zemiaky ochutíme soľou, bylinkovou zmesou a ja som pridala aj čerstvú pažítku.
  9. Podávame ako prílohu k akémukoľvek grilovanému mäsu ale aj ako samostatný pokrm s nejakým chutným šalátom. Dobrú chuť :)