Zemiakový šalát

rein - fotkarein, 24. decembra 2011
Zemiakový šalát
Foto: rein

Nie je šalát,ako šalát.

12
porcií
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2/5 kg varené v šupke
9 ks
1 7dl
2 7dl
1 ks väčšia
350 g
5 ks




Postup

  1. 1

    uvarené zemiaky pretisneme cez mriežku,neviem,ako sa to volá odborne.Tak isto upravíme aj 7 vajíčok uvarených na tvrdo a mrkvu.Cibuľu,uhorky a kapiu nakrájame na drobno.

    Zemiakový šalát - obrázok 1
  2. 2

    Z dvoch vajec a oleja si urobíme majonézu.Pridáme ju do zmesi aj s horčicou.Osolíme a okoreníme podľa chuti a zamiešame.

    Zemiakový šalát - obrázok 2

Diskusia k receptu

tinca
každý máme ten svoj, ja mám najradšej klasiku mrkva,uhorky kyslé, cibuľa, hrášok a zemiaky. Majonézu miešam s trochou tatarky a pochúťkovej smotany. Kápia mi nerobí dobre, ale máš ho krásny, vyzdobený:)
1x rulik
aknimak
Nie je šalat ako šalát - to je pravda, ale každému chutí len ten svoj
hubata
Raz sa naši chlapi v dvanásťposchodovom paneláku predčasne na Silvestra pripili a súťažili kto urobí najlepší majonezák, aby baby nehundrali že nič nerobia. Súťažilo sa na pneumatikách v pivnici a vyhral nejaký Tibor s touto pivničnou majonézou:
zo žĺtkov, trocha horčice, soli a oleja urobiť majonézu. V mlieku uvariť hustý zlatý klas (bez cukru), nechať ho vychladiť a po častiach zašľahať do základnej majonézy. Je to niečo ako nadstavujeme maslový krém na zákusky - ale na slano.
Lacná, nie je ťažká na žalúdok a hlavne je šup-šup hotová. Pridaním nastrúhanej cibuľky a uhoriek máte ešte aj rýchlu domácu tatarku k vyprážanému syru.
My susedy sme Mariene gratulovali a ticho závideli akého má skvelého ochlastu.
waocipa
recept na šalát ukladám-hubatá a pobavila ma tvoja posledná veta -prajem krásne sviatky...
evanaaa
Aj ja robím podobne, len miesto kápie dávam hrášok a majolku kupujem, lebo nám šalát vydrží pár dní a ak by som si robila sama majonézu, neviem, z akých vajec, tak by som neriskla.
A @Hubata , ten nápad so zlatým klasom sa mi aj pozdáva, mala by si sama vyskúšať a dať sem do receptov.
viera1
Skôr by som verila,že v mlieku uvaríme múku,ktorou nastavíme majonézu.Na Zlatom klase píšu,že obsahuje arómu (akú?).Predpokladám,že vanilkovú.Takto nastavovaná majonéza (škrob) státím zredne.
marienka44
Ja davam do maj. salatu okrem tradicnych surovin /hrasok mrazeny povareny s kukuricou mrazenou, mrkva varena, zeler vareny, kysle uhorky , cibula, 5 vajec na tvrdo/ aj na drobno pokrajane sladkokysle velke jablko. Z odvaru zeleniny robim potom nalev sladkokysly, ktorym riedim konzistenciu salatu po pridani majolky /tento rok leit/ a horcice. Vraj sa mi tento rok mimoriadne vydaril, hovori dcera. :-)
marienka44
Zabudla som napisat, ze som pridala nadrobno pokrajanu aj hrubostennu cervenu papriku sviezu. Je to ina cervena ako mrkva a vynikla v salate aj vizualne.
janger
Moze byt vyborny! Ja mam sice svoju vianocnu klasiku, ale niekedy zmena nezaskodi, takze recept si ukladam.
rulik
ja robievam presne ako @Tinca , každá iná zmena mu nič dobré nepriniesla tak som ostal pri klasike




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia