Zemiakový šalát obyčajný fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 16. decembra 2010
Zemiakový šalát obyčajný (fotorecept)
Foto: frezia68

Na vianočný stôl k rybe nemusíme podávať šalát majonézový,ale aj takýto obyčajný zemiakový.Vyprážaný kapor žalúdok večer trocha zaťaží,šalát nemusí... a kapra si domyslíme,lebo dnes Zobraziť celý popisNa vianočný stôl k rybe nemusíme podávať šalát majonézový,ale aj takýto obyčajný zemiakový.Vyprážaný kapor žalúdok večer trocha zaťaží,šalát nemusí... a kapra si domyslíme,lebo dnes ho nerobím.....:-)))

4-5
porcie
10 minút
príprava
2O minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg varené v šupe
10 dkg
15 dkg
1 šálka
2 lyžice
1 lyžička
trocha




Postup

  1. 1

    Uvaríme zemiaky,ošúpeme a nakrájame na plátky,alebo hranolky-ako sa komu páči.

    Zemiakový šalát obyčajný (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Menšie cibuľky ošúpeme a nakrájame na tenké pól kolieska.....ak slzia oči,môžeme sa medzitým pohrať s obrúskami a pripraviť vianočnú výzdobu....

    Zemiakový šalát obyčajný (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu pridáme k nakrájaným zemiakom,uhorky narežeme na drobné kocky.....

    Zemiakový šalát obyčajný (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    všetko premiešame a zalejeme horúcim vývarom,alebo bujónom (alebo vodou ),ktorý sme prevarili s dvoma lyžicami octu,cukrom,soľou a MČK - okoreníme podľa chuti.Vyprážaný kapor žalúdok môže večer zaťažiť a tento zemiakový šalát odľahčí .Môžeme pridať trocha olivového oleja. Dobrú chuť a krásne sviatky všetkým !

Diskusia k receptu

tinca
@fr ézia robievam ho priebežne aj napr. k fašírkam, je ľahký a chutný
tinca
zabudla som ja ešte dávam aj mrkvičku a hrášok
julica
aj ja mam takyto rada, mrkvu s petrzlenom si uvarim v sladkokyslom naleve s korenim a vlejem do zemiakov s cibulou, pekne to vsiakne, pridam este horcicu a kysle uhorky. V lete som robievala take zeleninove taniere, kde som prisady tohto salatu vrstvila na taniere, pridala som aj uvarenu fazulu a stvrtky vajca, niekedy kopku ochuteneho jogurtu. Mam to velmi rada, ten poriadny majonezovy mi uz ani nechuti, vzdy ked ho mamina robi, snazim sa presvedcit ju na co najviac jogurtu a stavy zo zeleniny, tatarskej co najviac ubrat. Po takom salate dokazeme robit aj ine ako cumiet do tv :)
frezia68
Máte pravdu,tiež pridávam rôznu zeleninku a najviac mrkvu...rôzne obmeny,ten je najjednoduchší.....a práve k fašírke :-)))
danculka
Takýto si urobíme viac krát do roka ,jednoduchý a chutný...
marianne69
@frezia68 nechala som ti odkaz aj u mojej vianocnej polievky,ale ak mi das svoju emailovu adresu:poslem ti receptik tak a vysvetlim aj preco:-)uz mam doma 2 christmas puddinds,robit treti sa mi zda zbytocne(moja polovicka doniesla s prace este jeden vo vianocnom baliku).Ale receptik ti dam....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia